Patru puncte de acupunctură care ameliorează mâncărimile pielii

Conform literaturii medicale chinezeşti antice, diverse boli de piele, cum ar fi cruste, scabie, tinea şi derma scalpului, toate pot fi tratate prin intermediul punctului de acupunctură Quchi.
Conform literaturii medicale chinezeşti antice, diverse boli de piele, cum ar fi cruste, scabie, tinea şi derma scalpului, toate pot fi tratate prin intermediul punctului de acupunctură Quchi. (Image by stefamerpik on Freepik)

V-aţi enervat vreodată din cauza unei recidive a senzaţiilor de iritare a pielii, care chiar se usucă şi provoacă mai mult prurit după ce vă scărpinaţi? Din fericire, apăsarea şi atingerea frecventă a patru puncte de acupunctură vă poate ajuta să amelioraţi senzaţia de prurit şi să îmbunătăţiţi şi alte afecţiuni ale pielii.

Patru puncte de acupunctură critice împotriva mâncărimilor pielii

Quchi, Jianyu, Xuehai şi Sanyinjiao sunt puncte de acupunctură care ameliorează în mod specific pruritul pielii. Hu Naiwen, medic de medicină tradiţională chineză (MTC), a declarat că a folosit toate aceste patru puncte de acupunctură pentru a trata numeroşi pacienţi care sufereau de mâncărimi ale pielii pe tot corpul.

În urmă cu 20-30 de ani, când soacra lui Hu se afla peste hotare şi se plimba pe o peluză, a fost muşcată de o specie necunoscută de insecte otrăvitoare şi a dezvoltat pe tot corpul pete roşii extrem de iritante. La acea vreme, medicul de familie a încercat mai multe medicamente pentru ea, dar niciunul dintre ele nu a funcţionat. S-a întâmplat ca Hu să fie în vizită acolo, şi văzând ce s-a întâmplat, i-a recomandat să încerce acupunctura. După acupunctură şi moxibustie (terapie de medicină tradiţională chineză care constă în arderea unor cantităţi mici de pelin negru uscat sau alte plante medicinale în punctele de acupunctură de pe suprafaţa corpului) timp de aproximativ o săptămână, pielea roşie şi mâncărimile soacrei sale s-au vindecat complet.

1. Punctul de acupunctură Quchi

(The Epoch Times)

Localizare: îndoiţi cotul spre piept, iar Quchi este situat în depresiunea de la capătul exterior al pliului transversal al cotului, aproape de marginea osului.

Aplicare: apăsaţi şi frământaţi

Conform literaturii medicale chinezeşti antice, diverse boli de piele, cum ar fi cruste, scabie, pecingine şi derma scalpului, toate pot fi tratate prin intermediul punctului de acupunctură Quchi. Din perspectiva medicinei moderne, apariţia crustelor, a scabiei şi a scalpului uscat sunt toate un semn al unei imunităţi diminuate, iar stimularea punctului Quchi o poate spori şi restabili.

2. Punctul de acupunctură Xuehai

(The Epoch Times)

Localizare: Xuehai se află la cinci centimetri deasupra extremităţii mediale a marginii superioare a rotulei, la nivelul umflăturii musculare din interiorul coapsei.

Aplicaţie: bateţi uşor cu degetele

Xuehai este un punct de acupunctură important pentru tonifierea sângelui şi promovarea circulaţiei sanguine şi este adesea folosit pentru tratarea mâncărimilor pielii, cum ar fi eczema cronică şi urticaria cronică. Uscăciunea, zgârieturile pruriginoase, descuamarea şi altele asemenea sunt cauzate în principal de o deficienţă sanguină şi de vântul (fēng) uscat, iar Xuehai poate fi folosit pentru a tonifia sângele şi a expulza vântul intern.

3. Punctul de acupunctură Jianyu

(The Epoch Times)

Localizare: atunci când braţul este uşor ridicat şi umărul se află într-o poziţie aproape orizontală, acesta se simte în depresiunea din faţa acromionului.

Aplicare: apăsaţi şi frământaţi

Punctul de acupunctură Jianyu are rolul de a alunga vântul (fēng), de a curăţa colateralele, de a elimina căldura şi de a atenua mâncărimile, de a elimina retenţia de apă şi umezeala, şi poate fi folosit şi pentru tratarea eczemelor şi a urticariei.

4. Punctul de acupunctură Sanyinjiao

(The Epoch Times)

Localizare: Sanyinjiao se află pe partea interioară a gambei, la patru degete deasupra vârfului maleolei mediale, în depresiunea de la marginea posterioară a tibiei.

Aplicare: apăsaţi şi frământaţi

Sanyinjiao poate elibera stagnarea qi-ului, poate ameliora mâncărimile şi poate ajuta la reglarea unor afecţiuni ale pielii precum eczema şi urticaria. De asemenea, ameliorează roşeaţa şi petele de sânge care apar atunci când pielea este scărpinată în încercarea de a reduce mâncărimea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură