Piedone şi Sava, un cuplu politic de desene animate

În plină campanie electorală, Piedone şi Sava şi-au amintit brusc cum este să fii copil şi şi-au vopsit feţele în personaje de desene animate.
Cristian Popescu Piedone şi Răzvan Sava
Cristian Popescu Piedone şi Răzvan Sava (Mondonews)

UPDATE. Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, a declarat duminică, pentru Mediafax, că îşi continuă campania susţinut de Cristian Popescu Piedone.

"Am mers şi ne-am întâlnit cu foarte multă lume. Ne-am amintit şi noi de copilarie. Ne-am întâlnit, fiind un sector relativ mic, fiind pe locul patru, cinci, din Bucureşti, inevitabil şi dânsul îşi face campanie şi noi, liberalii, ne facem campanie. Ne-am întâlnit în Parcul Tineretului acolo s-au întâlnit cele două grupuri şi am mers împreună. Încă am susţinerea dânsului (...) nu pot să renunţ la susţinerea unui alegător din sectorul 4", a declarat Răzvan Sava.

Întrebat de ce acceptă susţinerea lui Piedone în contextul în care PNL a cerut demisia Guvernului Ponta după tragedia din Colectiv, spunând "corupţia ucide", liberalul a argumentat că nu există nicio hotărâre definitivă a instanţei care să spună că fostul edil "trebuie să plătească pentru anumite acţiuni".

"Este în opţiunea dansului să voteze cu unul dintre candidaţi, se pare că eu întrunesc toate punctele pe care dânsul le vede într-un candidat şi atunci am susţinerea dânsului. Nu ştiu să existe vreo hotărâre definitivă în ceea ce îl priveşte", a adăugat Răzvan Sava.

* * *

Deşi ambii copreşedinţi ai PNL au declarat că alăturarea dintre candidatul PNL la sectorul 4, Răzvan Sava, şi Cristian Popescu Piedone afectează imaginea PNL şi s-a oprit, realitatea contrazice aceste declaraţii.

Nu doar că acesta colaborare nu s-a oprit, ci ea cunoaşte noi valenţe. Cei doi politicieni au fost fotografiaţi de jurnaliştii de la mondonews. în Parcul Lumea Copiilor, unul lângă altul şi pictaţi pe feţe. Sava era pictat cu chipul lui Wolverine în timp ce Piedone era Shrek.

Întrebaţi de jurnalistul de la Mondonews despre noul lor look, cei doi au răspuns la unison ca şi-au amintit cum e să fie copil.

Reamintim că alăturarea celor doi a fost criticată atât de Blaga cât şi de Gorghiu, având în vedere că numele lui Piedone este asociat cu tragedia din Colectiv. Aşadar, în urmă cu 6 zile copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara că alăturarea dintre candidatul PNL la sectorul 4, Răzvan Sava, şi Cristian Popescu Piedone a fost una nefericită şi susţinea că această colaborare a sfârşit brusc.

De altfel, Piedone a demisionat din funcţia de primar după ce miile de oameni care s-au revărsat în stradă revoltaţi de drama din Colectiv i-au cerut demisia. Lui Piedone i s-a reproşat că deşi avea doar două cluburi în tot sectorul, nu s-a asigurat că acestea funcţionează corect, la standarde care să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Iniţial arestat preventiv pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv, edilul a fost pus rapid în libertate. Cazul este cercetat, în continuare, de procurorii DNA.

Cei ce s-au împotrivit cel mai tare candidaturii lui Piedone la primăria sectorului 4 au fost rudele victimelor din Colectiv.

Cât despre Parcul Lumea Copiilor, Piedone este considerat responsabil de autorizarea unui complex rezidenţial ridicat pe spaţiul verde din parc în urma defrişării ilegale a circa 200 de copaci. Mai multe informaţii puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne