Ploaie de reproşuri în PPDD după alegeri. Se cere "capul" liderului suprem

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Nemulţumiţi profund de direcţia în care o ia partidul, mai mulţi deputati PPDD au solicitat demisia conducerii pe motiv că are "valeităţi dictatoriale" şi a luat "decizii dezastruoase pentru partid", aluzie la asocierea cu "ciocoii" de la PSD. În replică, Dan Diaconescu ameninţă că îi va exclude din partid pe toţi cei nemulţumiţi, reiese dintr-un comunicat remis Ziare.com.

"Sfârşitul alegerilor prezidenţiale reprezintă şi sfârşitul încrederii acordate acestei conduceri. Noi, deputaţii din grupul PP-DD, am decis să renunţăm la orice colaborare cu conducerea partidului, căreia îi punem ferm în vedere demararea procedurilor statutare pentru convocarea de urgenţă a Congresului", au transmis 13 deputaţii PP-DD, care fac parte, în prezent, din grupul parlamentar al formaţiunii.

Deputaţii acuză actuala conducere că a luat decizii greşite care "au transformat un partid de 15% într-un "partiduleţ" care la ultimele două confruntări electorale nu a reuşit să atingă nici măcar pragul electoral de 5%, care au făcut ca din 68 de parlamentari să rămânem cu 16, fără grup la Senat şi cu un grup la Camera Deputaţilor ajuns la limita răbdării şi existenţei".

În ciuda acestor lucruri, cei 13 deputaţi PPDD nu vor să părăsească formaţiunea şi anunţă că vor "milita pentru ca acest partid să urmeze calea sănătoasă şi corectă, aceea de a fi vocea poporului şi de a lucra pentru popor".

De la Dan Diaconescu nu au găsit prea multă înţelegere. Fondatorul PP-DD i-a ameninţat direct cu excluderea pe cei care sunt nemulţumiţi de modul cum merg lucrurile.

"Astea sunt discuţii normale, ca în toate partidele, aşa e şi la PSD, şi la PNL, şi la noi. Vom avea un congres în septembrie 2015, nu mai devreme. Trebuie să vorbesc cu conducerea partidului, dacă lucrurile chiar aşa stau, o să fie excluşi toţi cei cu asemenea idei", a declarat Dan Diaconescu pentru România Liberă.

Amintim că PPDD a semnat încă din vară un protocol de colaborare la nivel local şi parlamentar cu PSD, iar în campania pentru prezidenţiale conducerea formaţiunii a purtat negocieri cu "ciocoii", ca ulterior DD să îşi declare susţinerea pentru Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni.

De altfel, preşedintele PPDD, Simona-Allice Man, a fost numită de premierul Ponta la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, cu rang de secretar de stat, la scurt timp după ce DD a anunţat că îl susţine pe Victor Ponta la alegeri.