Ponta: Băsescu trebuie să plătească politic şi penal. Oamenii nu se mulţumesc doar cu Udrea

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu a plătit încă pentru toate relele făcute României în mandatele sale, a declarat luni seară, la România Tv, premierul Victor Ponta, care consideră că rivalul său politic ar trebui să ajungă în faţa procurorilor.

Fiind întrebat cum comentează afirmaţia fostului preşedinte potrivit căreia ar avea un interes să iasă din politică, premierul Victor Ponta a replicat:

"Dacă aş fi fost prim-ministru în 2010, nu aş fi luat o asemenea măsură (creşterea TVA). O creştere de 5% a dus la încasări mai mari cu 1,5. Nici reducerea salariilor nu a fost o măsură bună. Important e că toate acele lucruri rele făcute putem să le schimbăm pe toate. (...) Eu cred că domnul Băsescu nu a plătit cu adevărat pentru toate relele făcute României şi cred că trebuie să plătească pentru asta. Mă refer şi politic şi penal pentru că atunci când oamenii spun dreptate până la capăt nu se mulţumesc doar cu doamna Udrea".

În ceea ce priveşte chemarea lui Traian Băsescu în faţa procurorilor, Victor Ponta a subliniat că el, personal, aşa crede că aşa ar fi "drept şi corect".

Huiduit la intrarea în postul B1 TV, unde a acordat luni seară un interviu, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a afirmat că există presiune pentru ieşirea sa din politică şi că cei care l-au huiduit sunt "sunt oamenii lui Voiculescu" şi nişte "golani".

"Sunt echipa de zgomote a lui Voiculescu. Dacă observaţi şi prin media, şi prin echipe din astea trimise peste tot pe unde merg urmăreşte crearea unei presiuni pe mine, pe familie. Vă mărturisesc că am stat două luni în care n-am avut ieşiri publice şi am constatat că degeaba stau. În alea două luni m-au tocat de dimineaţa până seara şi pe mine, şi familie şi toţi ce au putut.

(...) Cred că Iohannis nu e interesat deloc să rămân în politică, Ponta nu e interesat - aici mă refer şi la cei din jurul lor. - Nu ştiu de ce ar fi interesată doamna Macovei să rămân în politică dar nu o suspectaţi că ea trimite golanii ăştia să fluiere. Eu sunt un cetăţean liber care e fluierat de nişte golani. Să le spunem derbedei plătiţi", a precizat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.