Ponta renunţă la titlul de "dottore". Nici pâs despre vreo demisie

După ce lucrarea sa de doctorat, dovedită a fi un plagiat, a stârnit valuri de ironii şi criticii de-a lungul timpului, premierul Victor Ponta a decis, într-un final, să renunţe la titlul de doctor în Drept, obţinut în anul 2003, sub îndrumarea lui Adrian Năstase.
Andrei Pricopie
16.12.2014

alte articole

Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.12.2014

După ce lucrarea sa de doctorat, dovedită a fi un plagiat, a stârnit valuri de ironii şi critici de-a lungul timpului, premierul Victor Ponta a decis, într-un final, să renunţe la titlul de doctor în Drept, obţinut în anul 2003, sub îndrumarea lui Adrian Năstase.

Premierul Ponta a anunţat marţi, pe contul său de Facebook, că a trimis marţi o scrisoare rectoratului Universităţii Bucureşti, în care notifică renunţarea la titulatura de doctor.

"Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credinţă în argumentele mele la momentul apariţiei contestării şi nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic", scrie Victor Ponta.

"După ce voi părăsi viaţa politică îmi doresc să iniţiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment", a mai precizat premierul, care şi-a câştigat în timp porecla de "dottore", în mare parte datorită rivalului său, preşedintele Traian Băsescu.

Oamenii politici care sunt prinşi cu operaţiuni de plagiat (furt intelectual) în general demisionează, fără să mai pună problema renunţării la titlu, lucru ce vine de la sine - aşa cum a fost cazul lui Karl-Theodor zu Guttenberg, fost ministru al Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor