Predoiu: Condamnarea lui Voiculescu este, de fapt, condamnarea unui sistem al cleptocraţiei post-comuniste

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a explicat sâmbătă, pe blogul personal, de ce condamnarea în cazul „mogulului” Dan Voiculescu este, de fapt, o condamnare a unui sistem al cleptocraţiei post-comuniste.

„Văd cum se vorbeşte intens despre domnul Voiculescu. Eu vorbesc despre judecătoarea de 35 de ani care a avut curajul să condamne cleptocraţia post-comunistă. Bravo ei! Văd cum politicieni de diverse culori vorbesc cu emfază despre statul de drept şi independenţa Justiţiei, aceştia având, la rândul lor, probleme cu legea. Dar nu văd să spună cineva pe şleau ce a însemnat grupul Voiculescu. Un şef de reţea, important, între atâtea alte reţele”, a precizat Predoiu.

Reţelele, s-au constituit din foşti privilegiaţi ai regimului comunist care au început cu banii României, nu cu cei „ai lui Ceauşescu”, a subliniat Predoiu. Acesta explică cum reţelele, folosind banii ţării, şi-au înfiinţat S.R.L.-uri şi au încasat în 1990 mulţi dintre banii cuveniţi ţării din exporturile anterioare. După care au format partidele, iar apoi „noul stat cleptocratic post-comunist”, pe care l-au botezat democraţie şi „s-au pus pe muls ţara”, nu înainte însă de a devaliza şi distruge Bancorex-ul şi Dunărea, locurile în care se găseau banii şi probele.

„Şi au muls 25 de ani. Tot ce lipseşte din bugetele României se găseşte în conturile acestora. În general, aceste reţele s-au bătut între ele pentru supremaţie. Reţeaua Voiculescu a fost una dintre cele mai puternice până ieri. De câţiva ani însă pe teren a apărut un jucător neaşteptat, care a stricat joaca reţelelor: Justiţia. Mai precis acea parte nemânjită de reţele. Ieri a căzut un cap de reţea, un cap important. Ce vor face subreţelele din grupul Voiculescu? Vor lupta mai departe să-şi perpetueze influenţa? Au bani în conturi secrete că să reziste? Câte alte reţele vor mai cădea?”, se întreabă fostul ministru al Justiţiei.

Deşi toată lumea vorbeşte de Voiculescu, în opinia lui Predoiu atenţia ar trebui îndreptată spre judecătoarea de 35 de ani care a condamnat sistemul cleptocratic post-comunist. „Anticorupţia trebuie să continue, e curăţenie de făcut, şi la Putere şi în Opoziţie. Curăţenie generală”, a concluzionat liderul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne