Predoiu: Independenţa justiţiei şi statul de drept sunt inamicii USL

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a precizat, marţi, că USL este o alianţă care a fost creată pentru scopuri antinaţionale şi, prin urmare, va rezista atât timp cât cei care au format-o şi au comandat-o vor avea interesul să o menţină pentru a se proteja contra justiţiei.

"Este o alianţă care a fost creată pentru scopuri antinaţionale, după părerea mea. În speţă, independenţa justiţiei şi statul de drept au fost inamicii acestei alianţe. Scopul acestei alianţe este protejarea unor politicieni corupţi şi de aceea cred că, indiferent de certuri şi de disensiuni între cei doi lideri imaturi de la vârful alianţei, Crin Antonescu şi Victor Ponta, alianţa va rezista atât timp cât cei care au format-o şi au comandat-o vor avea interesul să o menţină pentru a se proteja contra justiţiei", a declarat Cătălin Predoiu, potrivit Realitatea.

Referitor la ruperea USL, Predoiu a precizat că el nu face astfel de speculaţii, însă "ceea ce este de reţinut de către cetăţeni este că USL nu le-a adus niciun beneficiu".

Ponta vs. Antonescu

Reamintim că Antonescu, întrebat dacă e iminentă o ruptură în USL dacă disputele continuă, a răspuns: "Mă tem că da" dar Ponta se opune: "Dacă Antonescu vrea să rupă USL, să rupă, eu nu vreau".

"Dacă genul acesta de lucruri continuă, mă tem că da. Dar câtă vreme suntem în activitate, ca să spun aşa, câtă vreme lucrurile care ţin de guvernare, de legislaţie se desfăşoară normal, şi salut în sensul acesta faptul că PSD a înţeles să retragă Legea amnistiei sau să o amâne sau ce fac dânşii cu ea, dar în orice caz să nu mai fie agendă, încercăm să mergem înainte", a afirmat Antonescu.

La rândul lui, răspunzând afirmaţiilor lui Crin Antonescu despre ruperea USL, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că dacă liberalul vrea să rupă alianţa, atunci să o rupă, precizând însă că el nu îşi doreşte acest lucru.

"Dacă vrea sa îl rupă, sa îl rupă (USL - n.r.). Eu nu vreau", a spus Ponta, întrebat despre afirmaţiile lui Antonescu. Întrebat despre afirmaţiile lui Antonescu privind posibilitatea ruperii USL în condiţiile în care atacurile continuă, Ponta a spus: "Foarte bine, să nu mai facă declaraţii, nici în interior şi nici afară, să nu mai facă declaraţii neadevărate. Eu nu am nicio problemă. Eu nu am făcut decât să vă lămuresc asupra unor neadevăruri spuse de domnia sa".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne