PSD fierbe din nou! Tudose, la cuţite cu Dragnea: Urmează o remaniere, sunt miniştri cu probleme

"Nici vorbă de conflict în PSD sau în coaliţie", susţinea liderul social-democraţilor Liviu Dragnea, pe fundalul zvonurilor potrivit cărora premierul Mihai Tudose ameninţă că-şi dă demisia. Se pare însă că situaţia este pe cale să explodeze.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Urmează o "mini-remaniere guvernamentală", sunt miniştri care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii la nivel de Comisie Europeană, a anunţat luni seară, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

"Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Aţi pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalţi, dacă nu ai mâncat nişte copii dimineaţă, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20. Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o - în regulă, trecem peste. Dar şi presupunând că de aici a apărut şi problema cu demisia, presupunând că e adevărat, vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Prim ministrul a subliniat că nu se poate guverna ţara cu forţa, împotriva poporului român.

"Nu putem să guvernăm cu forţa, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulţumirea mea şi-atunci, dacă lucrurile stau aşa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt nişte lucruri în guvern care justifică aceste cifre - prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniştri sau lipsa de rezultate -, săptămâna asta voi lua nişte decizii, dure, dar necesare", a precizat Tudose.

Întrebat dacă acest sondaj făcut public ar putea fi "un joc", Tudose a replicat: "Foarte corect. Haideţi să spunem că e adevărat, plec de la premisa că este adevărat. Dacă este aşa, repet, sunt două probleme - ori am eu o problemă şi trebuie să plec acasă, ori sunt nişte probleme în guvern şi trebuie să le reglăm".

Aceste probleme ar putea fi legate de existenţa unor miniştri cu probleme penale în guvern?

"Da. Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. O miniremaniere. Sunt trei (miniştri - n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană", a răspuns Tudose.

Se pare că sunt vizaţi miniştrii Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc, Liviu Pop, Rovana Plumb şi Viorel Ilie.

Întrebat ce înseamnă oameni cu probleme penale, premierul a replicat:

"Sunt nişte oameni asupra cărora planează nişte suspiciuni. Prezumţia de nevinovăţia este clară, dar ei se află în diferite stadii ale unor anchete. Din nefericire, pentru noi şi pentru cei în cauză, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se află şi în relaţie cu Bruxelles, pe fonduri europene, unde lucrurile sunt extraordinar de sensibile. Am avut feedback şi de acolo că lucrurile nu stau foarte bine şi că justiţia ar trebui să-şi urmeze cursul firesc. Realitatea este una, percepţia este alta. Percepţia este că astăzi facem scut în jurul unor oameni care au furat planeta".

Cât despre liderul PSD, premierul a afirmat că nu ar putea spune că sunt în cel mai fericit moment al relaţiei dintre ei.

"N-aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei. Mâine vom face o asemenea discuţie, când vorbim despre toate bărbăteşte. Ceea ce a contat foarte mult în decizia de astăzi, de a analiza activitatea Guvernului, eficientizare, fiindcă până la urmă nu este un sport individual, este vorba de Guvern şi a arunca ţara în haos acum, totuşi, nu e o oportunitate pentru nimeni, chiar pentru nimeni. Avem responsabilităţi, avem proiecte în derulare, dar nu este nici vorba de a ne lega cu lanţuri de scaune, de a nu vrea să părăsim anumite funcţii, ci dimpotrivă, eu îmi menţin opinia, guvernăm pentru oameni, şi nu împotriva lor. (...) Va trebui să umblăm la Guvern şi să stabilim foarte clar relaţiile dintre partid şi Guvern", a adăugat Tudose.

Întrebat dacă a spus că ia în calcul să-şi dea demisia, prim-ministrul a confirmat informaţia: "Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei - maximum patru persoane. Dacă lucrurile stau aşa de rău şi Guvernul s-a prăbuşit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne