Quintus: Bucureştiul pentru mine e o dezamăgire. Când adversarul te învinge trebuie să-l feliciţi

"În politică, atunci când adversarul te învinge trebuie să-l feliciţi şi eu o felicit pe doamna primar - prima femeie în fruntea Bucureştiului - pentru succesul său" - Mircea Ionescu Quintus
Mircea Ionescu Quintus, PNL
Mircea Ionescu Quintus, PNL (Epoch Times România)

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, s-a declarat mulţumit de scorul pe care l-a înregistrat Partidul Naţional Liberal în ţară la alegerile locale. Seniorul admite însă că a fost dezamăgit de situaţia din Capitală, care a ajuns pe manile candidatului PSD Gabriela Firea, însă o felicită pe aceasta pentru victoria obţinută.

"Am şi mulţumirile mele şi unele din ele îndreptăţite. De când PNL a candidat separat în alegeri niciodată nu a obţinut un asemenea procent pe ţară. Acesta este un lucru foarte interesant pe care trebuie să-l luăm în vedere. În al doilea rând, sunt foarte mulţumit că în judeţul în care mă aflu şi în care pătimesc acum că sunt destul de bolnav, în fine trec peste acest amănunt, a ieşit foarte bine. Are primar, are egalitate în Consiliul Local, sper să avem majoritate în Consiliul Judeţean, situaţii pe care nu le-am avut niciodată.

Oriunde am fost înfrânţi am recunoscut cu bărbăţie că am fost înfrânţi. Cu aceeaşi bărbăţie, eu spun că la Bucureşti am fost înfrânţi şi spre deosebire de ce se întâmpla în război, când inamicul care ne învingea nu putea fi, mă rog, în niciun fel gratulat sau felicitat, în politică atunci când adversarul te învinge trebuie să-l feliciţi şi eu o felicit pe doamna primar — prima femeie în fruntea Bucureştiului — pentru succesul său", a declarat luni seară, la Realitatea TV, Mircea Ionescu Quintus, citat de Agerpres.

Preşedintele de onoare al PNL se aşteaptă ca în perioada următoare să aibă loc discuţii responsabile.

"Prin urmare, până peste două zile, când vom avea Biroul Politic, vreau să aud şi părerile colegilor mei. Am fost sunat din foarte multe părţi ale ţării încercând să afle părerea mea, nu le-am dat-o — ceea ce totuşi fac acum — şi aştept să văd discuţii pe care le doresc responsabile. Fiecare din noi trebuie să ne asumăm partea de asumare a înfrângerii şi mai ales partea plăcută de asumare a câştigurilor", a punctat liberalul.

Referitor la scorul obţinut în Capitală de către PNL, Mircea Ionescu Quintus a admis că rezultatul este unul dezamăgitor.

"Bucureşti pentru mine este o dezamăgire. Singura atenuare a acestei dezamăgiri este ca o mică parte din cetăţenii Capitalei au participat la vot. Dacă erau mai mulţi nu ştiu ce se întâmpla. În orice caz, dacă aplici la mai puţin de o treime (...) scorurile obţinute înseamnă alegeri cu o mică parte din cetăţenii Capitalei, ceea ce nu este în regulă", a adăugat seniorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne