Radu Mazăre se plânge că ANAF i-a blocat toate conturile

Radu Mazăre, costumat în rege, la o emsiune TV. Arhivă
Radu Mazăre, costumat în rege, la o emsiune TV. Arhivă (Captură Youtube)

Primarul Radu Mazăre, cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, pentru retrocedări ilegale de terenuri etc. se plânge că ANAF i-a blocat toate conturile şi că este "vânat". "Poate mi se face lehamite de funcţia asta de primar că poate aşa mă lasă în pace", a mai ţinut să precizeze Radu Mazăre.

"Am toate conturile blocate! Pentru că toate amenzile judiciare pe care le-a primit primăria, de-a lungul sutelor şi miilor de procese în care se judecă cu diverşi cetăţeni mi-au fost reţinute de domenii de la ANAF mie şi mi s-a pus sechestru mie, personal. Lucru acesta s-a întâmplat acum un an şi ceva, pentru 5 miliarde lei vechi. (...) Domnii de la ANAF au considerat că dacă la Radu Mazăre este trecut CNP-ul trebuie să plătesc eu personal amenzile. (...) Din ce mi-a venit la ureche, cei de la ANAF au fost speriaţi de procurorii de la DNA, că dacă nu-mi pun sechestru le fac dosare", le-a declarat Mazăre marţi jurnaliştilor de la ziuaconstanta.ro care-l aşteptau la sediul Poliţiei Constanţa, unde edilul s-a prezentat pentru a 18-a oară, fiind cercetat sub control judiciar.

Mazăre, acuzat de parte din concetăţenii săi că îşi permite carnavale extravagante, în timp ce Constanţa are cele mai mari preţuri pe gigacalorie iar oamenii se îneacă fiindcă Primăria nu alocă bani pentru salvamari, s-a mai plâns că trăieşte "din cash-ul pe care îl are în declaraţia de avere".

"Nemulţumit" de modul în care îl tratează instituţiile anti-corupţie, Mazăre s-a plâns că trebuie să dea explicaţii pe avere şi la ANI: „Mi-au cerut să justific cheltuielile personale. Mă simt vânat”, a declarat edilul.

„Dau explicaţii pentru avere. În ultima adresă pe care am primit-o de la ANI, acum câteva zile, mi-au cerut documente care să justifice cheltuielile mele personale. Bonuri de la restaurant, de la mall, de la chiloţi. Eu ştiu că în ţara românească oamenii trebuie să justifice veniturile. Poate am luat un telefon cadou unei fete. Mă simt hăituit. Mă simt vânat. În fiecare zi de luni şi marţi am şedinţe cu avocaţi”, a conchis primarul.

În ceea ce priveşte "cashul" din care trăieşte Mazăre, primarul Constanţei, cunoscut pentru ieşirile sale extravagante în cluburi de noapte, pentru vacanţele costisitoare şi carnavalurile la care apare ba ca maharajah, ba ca voievod, are potrivit ultimei declaraţii de avere, un teren în Madagascar luat în concesiune cu unul dintre fraţii săi, un apartament în Bucureşti, o şalupă, aproape 300.000 de euro cash, acţiuni la mai multe firme. Din salariul de primar al urbei (33.900 lei anual), Mazăre şi-a permis să împrumute 600.000 euro unei persoane.

Potrivit declaraţiei de avere, citate de Mediafax, Radu Mazăre este acţionar sau asociat şi are împrumuturi la mai multe societăţi comerciale: SC Sigma Trading SA Constanţa, SC Ideea Contrast SRL Constanţa, SC Comtext SA Constanţa, SC Xenoti SRL Constanţa, SC Conpress Group SRL Constanţa şi SC Royal Distribution Services SRL.

Pe lângă salariul de primar al Constanţei, Mazăre a mai declarat şi o "vânzare de acţiuni contract în rate", către Enterprises Inc of Monrovia Grecia, contra sumei de 60.000 de euro.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne