Raeţchi: Demisia lui Teodor Meleşcanu nu este suficientă

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Demisia lui Teodor Meleşcanu de la conducerea Ministerului de Externe nu este suficientă. Aceasta trebuie însoţită de o dezbatere şi de o adoptare cât mai rapidă a proiectului de lege privind votul prin corespondenţă elaborat de parlamentarii PNL şi PDL, a transmis marţi, deputatul PNL de Diaspora Ovidiu Raeţchi, în cadrul unui comunicat remis Epoch Times.

"Demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de ministru de Externe este un gest de normalitate care trebuia pus în practică de duminică. Dar este doar un început timid. Trebuie să urmeze demisia lui Stanoevici şi adoptarea votului prin corespondenţă. Un proiect există deja – nu e nevoie de comisii speciale. Proiectul de lege al votului prin corespondenţă elaborat de parlamentarii PNL şi PDL a fost blocat însă de majoritatea guvernamentală din motivele pe care le-aţi văzut pe 16 noiembrie: imaginaţi-vă ce ar însemna pentru PSD trei milioane de voturi în Diaspora. Românii care muncesc şi studiază în străinătate au nevoie de adoptarea acestui proiect de lege pentru a vedea că umilinţa din turul 1 şi turul 2 al prezidenţialelor nu a fost în van", a declarat deputatul.

În opinia lui Ovidiu Raeţchi, şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, în egală măsură răspunzător pentru eşecul răsunător al Guvernului de a organiza votul din Diaspora şi ar trebui să copieze gestul de demisie a lui Teodor Meleşcanu.

"Consider că prioritatea noului PNL trebuie să fie adoptarea votului prin corespondenţă în cel mai scurt timp posibil. Mandatul dat de români preşedintelui ales, Klaus Iohannis, ne obligă la respectarea angajamentelor asumate prin proiectul de ţară, în care votul prin corespondenţă este evidenţiat. Nu în ultimul rând, după demisia lui Teodor Meleşcanu se impune demisia ministrului pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, în egală măsură răspunzător pentru eşecul răsunător al Guvernului de a organiza votul din Diaspora", a mai precizat deputatul de Diaspora.