Robert Cazanciuc, prins cu cioara vopsită în dosarul baronului PSD Adrian Duicu

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)

Direcţia Naţională Anticorupţie confirmă informaţia că ministrul Justiţiei, Robert Caznaciuc, a propus-o pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare a DNA pe Elisabeta Ponea, soţia fostului inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Constantin Ştefan Ponea, reţinut în dosarul de corupţie Adrian Duicu.

Propunerea lui Cazanciuc a fost făcută pe 2 septembrie, la nici trei luni după ce, conform DNA, baronul PSD Adrian Duicu ar fi făcut trafic de influenţă în biroul lui Victor Ponta. Procurorii anticorpţie susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă, cerând ca şeful IPJ din judeţ, Constantin Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar soţia sa avansată pe o funcţie de conducere în cadrul unei structuri de Parchet din Bucureşti.

Această informaţie apare în propunerea de prelungire a arestării preventive a baronului de Mehedinţi Adrian Duicu şi a fost prezentată în exclusivitate pe Hotnews pe 3 aprilie 2014, Ministrul Cazanciuc dezminţind la momentul respectiva informaţia:

"Nu am formulat o asemenea propunere. Dna Ponea a fost unul dintre zecile de magistraţi care au fost la Ministerul Justiţiei în perioada în care încercam să găsim procurori adecvaţi pentru diversele funcţii de conducere libere, vacante la nivelul conducerii Ministerului public, dna Ponea având două mandate de procuror general la Parchetul Curţii de apel Craiova în perioada 2006-2012, deci un om cu foarte mare experienţă, care, teoretic, poate să aspire la o funcţie de conducere la nivelul Ministerului Public. Dna Ponea nu se regăseşte printre propunerile făcute de Ministrul Justiţiei nici pentru Parchetul General, nici pentru altă structură de parchet. Propunerile ministrului au fost cele care sunt deja în momentul de faţă în funcţie", declara la începutul lui aprilie 2014 Cazanciuc, după ce Hotnews publicase un articol din care reieşea că ministrul Justiţiei a propus-o pe soţia inspectorului Ponea pentru o funcţie-cheie în DNA.

Conform DNA, baronul PSD Adrian Duicu ar fi făcut trafic de influenţă în biroul lui Victor Ponta

În propunerea de prelungire a arestării preventive a lui Adrian Duicu, procurorii DNA confirmă însă informaţia Hotnews, "anulând" dezminţirea lui Cazanciuc:

"La data de 2 septembrie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis inculpatului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN un mesaj SMS cu următorul conţinut: 'Zilele.astea.o.să.fie.contactată.sotia.ta'.

La data de 4 septembrie 2013, Ministerul Justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita PONEA ELISABETA să fie numită în funcţia de procuror şef al Secţiei Judiciare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie", scriu procurorii anticorupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne