România Liberă: Iohannis l-a făcut general pe pionul lui Oprea din DGIA cu care l-a executat pe col. (r) Paraschiv

Cei care au fost părtaşi la un abuz inimaginabil asupra unui ofiţer corect de contrainformaţii militare sunt răsplătiţi cu stele de preşedintele României, o reflecţie a faptului că sistemul ticăloşit cu greu poate fi oprit, a acuzat jurnalistul Silviu Sergiu.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Zilele trecute, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat gradul de general de brigadă, cu o stea, şi l-a trecut în rezervă pe colonelul Marian-Ion Ţică, din Ministerul Apărării Naţionale. Acesta este fostul şef al structurii de securitate a Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) şi a avut o contribuţie importantă la abuzul săvârşit de camarila lui Gabriel Oprea asupra col. (r) Doru Paraschiv, scrie jurnalistul Silviu Sergiu în România Liberă.

Acum trei ani şi jumătate, col. Doru Paraschiv, ofiţer de contrainformaţii militare, a fost acuzat de "facilitarea scurgerii de informaţii clasificate către persoane neautorizate", i-a fost retras certificatul de acces la informaţii clasificate - nivel "secret de stat de importanţă deosebită" şi a fost trecut abuziv în rezervă.

În mod straniu, el nu a fost anchetat de Ministerul Apărării Naţionale, nu i s-au prezentat acuzaţiile concrete, iar măsurile punitive la adresa sa s-au luat cu încălcarea regulamentelor militare. Scandalos, dar cazul său nu a fost declarat nici măcar incident de securitate. Din acest motiv, col Paraschiv a acuzat faptul că este victima lui Gabriel Oprea - fost ministru al Apărării şi fost vicepremier pentru siguranţă naţională -, şi a gen. Marian Hăpău, ocupant şi în prezent a funcţiei de şef al DGIA.

Col. Marian-Ion Ţică a fost direct implicat în săvârşirea acestor abuzuri la adresa col. Doru Paraschiv, fiind de altfel în subordinea directă a gen. Hăpău. În calitate de şef al structurii de securitate a DGIA, Ţică nu şi-a îndeplinit atribuţiile prevăzute în legislaţia care reglementează regimul şi protecţia informaţiilor clasificate.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne