Şase morţi în urma prăbuşirii unui elicopter în regiunea Habarovsk din Rusia

Elicopter Mil Mi-8.
Elicopter Mil Mi-8. (Captură Foto)
Andrei Popescu
17.08.2015

Cel puţin şase oameni şi-au pierdut vieţile în urma prăbuşirii unui elicopter de transport în regiunea Habarovsk din estul îndepărtat al Rusiei.

Elicopterul Mil Mi-8, care avea la bord 13 pasageri şi un echipaj format din 3 membri, s-a prăbuşit în Marea Ohotsk sâmbătă după masă, a declarat un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Urgenţe.

Echipajul elicopterului nu a comunicat cu turnul de control pentru traficul aerian la momentul stabilit şi, prin urmare, a fost lansată o misiune de căutare şi salvare.

Oficialul a notat că, ulterior, căpitanul şi-a folosit telefonul prin satelit pentru „a raporta că şase oameni au fost ucişi alţi 10 au supravieţuit prăbuşirii”, adăugând că supravieţuitorii au reuşit să ajungă la o bază turistică de pe Peninsula Tugur.

Cauza accidentului încă nu a fost determinată.

Pasagerii erau directori executivi din Habarovsk, care intenţionau să călătorească pe insulele Shantar situate în Marea Ohotsk.

Elicopterul Mil Mi-8 este larg folosit pentru a transporta oameni şi mărfuri în zonele îndepărtate ale Rusiei.

Rusia a înregistrat o serie de accidente de aviaţie în ultimele săptămâni.

În 9 august, a avut loc o coliziune în aer între un elicopter şi un avion deasupra Rezervorului Istrinskoie, în apropiere de Moscova. În cadrul acelui incident au murit 9 persoane.

Cu o săptămână înainte, un elicopter militar s-a prăbuşit în timpul unui spectacol aerian în centrul Rusiei, ucigând unul dintre piloţi şi rănind un altul.

Mai mult, un avion Suhoi Su-24M s-a prăbuşit în Habarovsk în 6 iulie, ucigând ambii piloţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor