Scandalul Diaspora. Iohannis: Sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să voteze sunt încă în funcţii

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Preşedinţele ales al României, Klaus Iohannis, a cerut, sâmbătă, Parchetul Curţii Supreme să finalizeze cât mai curând investigaţia în cazul încălcării dreptului la vot al românilor din Diaspora.

Postând pe reţeaua de socializare o imagine din ziua votului şi un video realizat la o secţie de votare din Londra, Iohannis s-a declarat revoltat că cei care se fac vinovaţi de organizarea votului se află încă în funcţii.

"După aproape două săptămâni de la votul istoric din 16 noiembrie, astfel de imagini îmi trezesc sentimente contradictorii. Pe de o parte, sunt şi astăzi mişcat de uimitorul val al schimbării la care românii din Diaspora au contribuit din plin. Pe de altă parte, sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcţii", scrie Iohannis.

"De asemenea, aştept cu maxim interes ca Parchetul Curţii Supreme să-şi respecte obligaţiile constituţionale de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi, în consecinţă, aştept cât mai curând rezultatul investigaţiei privind împiedicarea exercitării drepturilor electorale de către românii din Diaspora", a continuat acesta.

În opinia preşedintelui ales, România normală nu este doar despre viitor, ci şi despre trecut, despre cum cei care au încercat să abată societatea noastră pe drumuri atât de greşite sunt traşi la răspundere.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat pe 20 noiembrie că s-a dispus începerea urmăririi penale in rem într-un dosar privind încălcarea dreptului la vot în Diaspora. La rândul său, preşedintele Curţii Supreme, Livia Stanciu, a evidenţiat că, "strict pe lege", Guvernul putea da o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea unor noi secţii de votare în turul al doilea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne