Şefa PNL: Legea graţierii modificată de PSD, ALDE şi Băsescu îi avantajează pe cei care au furat cu bună ştiinţă

Legea graţierii dorită de PSD, ALDE şi Traian Băsescu sfidează cetăţeanul de rând care se chinuie să respecte legea şi îi avantajează pe cei care cu bună ştiinţă au furat, a tras un semnal de alarmă şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL a decis oficial să respingă "cu fermitate" modificările făcute la legea graţierii de PSD, ALDE şi fostul preşedinte Traian Băsescu, a anunţat luni, la finele Biroului Permanent Naţional, preşedintele interimar al partidului Raluca Turcan.

"În România există o vorbă: "Te faci frate cu dracul ca să treci puntea". Se pare că modul în care şi-au dat mâna PSD, ALDE şi Traian Băsescu confirmă această zicală românească pentru că au pus interesul mai presus de disputele electorale, declaraţiile publice, aşa-zisele animozităţi doctrinare şi personale între cei vizaţi doar pentru ca legea graţierii să ajute câteva persoane foarte bine plasate şi foarte importante să scape de sancţiuni pentru corupţie pentru că Traian Băsescu a amendat de conivenţă cu cei din PSD legea graţierii şi în perspectiva acestora ar urma să fie graţiate pedepsele pe până în zece ani şi inclusiv pentru fapte de corupţie, lucrul acesta este de neacceptat şi PNL va sancţiona cu fermitate şi va respinge aceste modificări care sfidează cetăţeanul de rând care se chinuie să respecte legea şi îi avantajează pe cei care cu bună ştiinţă au furat. Această iniţiativă nu are nicio legătură cu sensul legii graţierii pe care l-a amintit şi enunţat PSD", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, şefa PNL a explicat că partidul pe care îl reprezintă nu respinge a priori o lege a graţierii.

"Ştim cu toţii condamnările pe care le avem la CEDO, condiţiile din penitenciare, supraaglomerarea din penitenciare, însă de aici până la ţintirea exactă a unor persoane care să scape basma curată după ce au furat este o cale foarte lungă. Una este să te axezi în dezbaterea publică pe chestiuni legate de durată pedepsei, de natura infracţiunii, de recuperarea prejudiciilor şi una este să vii şi să spui că toţi cei cu pedepse de până în zece ani inclusiv pentru fapte de corupţie trebuie să fie graţiaţi", a explicat Raluca Turcan.

Întrebată ce variantă susţin liberalii, având în vedere şi faptul că CEDO se va pronunţa marţi pe decizia pilot privind situaţia din penitenciare, preşedintele interimar al PNL a replicat:

"Varianta pe care PNL merge este cea pe care am enunţat-o şi anume: ca orice discuţie despre graţiere să ţintească exact spre condiţiile de detenţie pentru a fi îmbunătăţite, spre depopularea penitenciarelor şi pentru reintegrarea în societate a unor persoane care pot fi reintegrate, de aceea PNL a propus în paralel un proiect alternativ de executare a pedepselor tocmai pentru a arăta disponibilitatea noastră cu privire la o a doua şansă pe care persoane încarcerate o pot avea. Pe varianta pe care merge PSD şi în această perioadă înalţi demnitari ai statului român pot să fure bine mersi, să intre într-un proces care vom vedea când se va termina şi să beneficieze de o lege a graţierii pe care o dau chiar unii acoliţi de-ai lor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne