Şeful INS, taxat de politicieni pentru că a omis să prezinte datele privind recesiunea

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU (Epoch Times România)

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu au cerut demisia de urgenţă a preşedintelui Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, după ce instituţia pe care o conduce a omis să prezinte public datele corecte în condiţiile în care România a intrat în recesiune, fiind necesară intervenţia Eurostat, oficiul de statistică al UE, pentru a se clarifica situaţia, relatează b1.ro.

Şeful INS a declarat pentru hotnews.ro că INS a transmis datele către Eurostat încă de marţi, dar nu le-a prezentat publicului în comunicatul de joi pentru că "s-a folosit un model de comunicat din 2009".

„Ar trebui preşedintele INS să-şi dea demisia, nu să spună că a folosit formularul din 2009, pentru că nu a furnizat date corecte românilor şi a trebuit Eurostatul să furnizeze datele. Şi a fost reacţia multor analişti, care au spus domnule vedeţi că minţiţi şi a găsit o scuză care e de gâgă”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

Nici fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu nu a fost mai blând cu Tudorel Andrei, cerând demisia acestuia, dar şi a ministrului Bugetului.

„Cer în mod imperios demisia lui Tudorel Andrei, directorului INS, numit în funcţie de Victor Ponta. INS a fost politizată şi a devenit piesă a aparatului de propagandă al lui Victor Ponta. Tudorel Andrei şi Liviu Voinea au încercat să ascundă cifrele reale ale dezastrului economic în care a ajuns România. Sunt convins că au făcut acest lucru pentru a-l ajuta în campania electorală pe Victor Ponta”, a transmis MRU, într-un comunicat de presă.

Premierul Victor Ponta susţine că nu ştia despre această problemă legată de datele de la INS, argumentând că instituţia este coordonată de Eurostat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne