Şeful UDRM: Nu vrem funcţii, ci parteneri pentru a ne pune în practică cele mai importante elemente din program

Nu căutăm fotolii ministeriale, nu căutăm funcţii, căutăm parteneri pentru a pune în aplicare dezideratele cele mai importante, a fost mesajul transmis de liderul UDMR, Kelemen Hunor, după consultările de la Cotroceni.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

UDMR nu caută funcţii, ci parteneri pentru a pune în practică cele mai importante elemente din programul său politic, a declarat miercuri preşedintele partidului, Kelemen Hunor, la finalul consultărilor de la Cotroceni organizate de preşedintele Klaus Iohannis după alegerile parlamentare.

"Pentru noi este important să găsim parteneri în Parlamentul României, în noua configuraţie, parteneri în dorinţa de a pune în aplicare cele mai importante elemente din programul nostru politic. Nu căutăm fotolii ministeriale, nu căutăm funcţii, căutăm parteneri pentru a pune în aplicare dezideratele cele mai importante atunci când vorbim de reforme, reformă constituţională, reformă administrativă, reformă în educaţie. Interesele comunităţii maghiare trebuie să se regăsească în aceste deziderate", a precizat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Liderul UDMR - care consideră că rezultatul obţinut de partidul său "este unul corect şi la care, după foarte mulţi ani, am aşteptat" - a subliniat că orice decizie în Parlament şi în Guvern trebuie să ţină cont de aşteptările societăţii în ceea ce priveşte creşterea economică.

Legat de infrastructură, UDMR susţine continuarea investiţiilor în Autostrada Transilvania.

"Am dori parteneri prin care se poate face o descentralizare puternică, descentralizare în ceea ce priveşte deciziile şi o descentralizare fiscală", a adăugat Kelemen Hunor.

În acelaşi timp, şeful UDMR a atras atenţia că trebuie făcute "corecţii" în ceea ce priveşte folosirea limbii materne în administraţie şi în relaţia cu administraţia locală.

"Trebuie să redăm Parlamentului rolul necesar, altfel societatea nu va avea încredere, oamenii nu vor avea încredere în Parlament şi o democraţie puternică, un stat de drept adevărat înseamnă şi un Parlament puternic şi credibil", a subliniat Kelemen Hunor.