Şercan acuză: Bodog şi-a plagiat una dintre lucrările de doctorat

Ministrul Sănătăţii se alătură galeriei de politicieni ale căror doctorate au fost analizate de Emilia Şercan, aceasta descoperind că Bodog ar fi plagiat din trei cărţi. După intervenţia ministrului, una dintre persoanele plagiate a declarat că ea a plagiat operele nescrise ale lui Bodog.
Florian Bodog
Florian Bodog (Florin Chirilă/Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare" şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), dezvăluie jurnalista Emilia Şercan, într-un articol publicat de Pressone.

Potrivit Emiliei Şercan - o autoritate în materie de doctorate plagiate - Bodog ar fi plagiat din trei cărţi. Două dintre cărţile din care actualul ministru a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său, decan al unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar cea de a doua, de o colegă, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea.

Articolul integral, care conţine inclusiv poziţia Ministerului Sănătăţii, care neagă că Bodog ar fi plagiat, poate fi citit aici

Emilia Şercan mai relatează, într-o postare pe Facebook, că, după ce a vorbit cu cei doi apropiaţi ai lui Bodog pe care acesta i-ar fi plagiat, ministrul Sănătăţii s-a dus val vârtej la Oradea să rezolve problema, după care, surpriză... una dintre peroanele plagiate a declarat că, de fapt, ea a fost cea ce a copiat după (lucrarea nescrisă a lui) Bodog.

"Vineri am vorbit cu femeia pe care a plagiat-o, Lucia Daina. S-a arătat surprinsă, efectiv nu a ştiut cum să reacţioneze la telefon, mi-a spus că se gândeşte ce ar trebui să facă. Am vorbit şi cu consilierul său personal pe care l-a plagiat, Petru Armean. Acesta a reacţionat diferit, el fiind şi în comisia care l-a abilitat pe Bodog, deşi nu îndeplinea criteriile. Ştia prea bine ce "înalte" capacităţi academice are prietenul său.

Ieri am aflat că după ce l-am căutat încă de vineri, l-am sunat şi i-am dat sms întrebându-l despre plagiat, Florian Bodog s-a urcat în avion şi s-a dus val-vârtej la Oradea ca să "rezolve" problema. Surpriza a venit aseară când am primit o declaraţie halucinantă prin care mi se spunea că nu el a plagiat, ci acea femeie l-a plagiat pe el. Tot femeia fiind cea care l-a plagiat şi pe consilierul său. A reuşit să o strângă cu uşa astfel încât femeia a scris o foaie în care spune că ea a plagiat "operele" nescrise ale lui Bodog. Halucinant, efectiv halucinant. Cam asta se întâmplă când ai o funcţie de putere şi faci ce vrei cu viaţa unui om!

Drăguţă încercarea de-a se disculpa, însă Bodog va trebui să explice alte 50 de pagini plagiate din teza pentru care nu are hârtii şi declaraţii", scrie Şercan.

Evident, Ministerul Sănătăţii a negat acuzaţiile aduse şefului său, susţinând că: "teza la care faceţi referire aparţine, fără dubiu, domnului Florian Bodog."


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne