Sesiune extraordinară în Parlament, pentru modificarea Codului Fiscal

După ce ieri au audiat pe bandă rulantă viitori miniştri, deputaţii sunt convocaţi astăzi pentru modificarea Codului Fiscal, încercând să "livreze" ce a promis PSD în campania electorală.
Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor
Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor (Epoch Times România)

Deputaţii au fost convocaţi, joi, în sesiune extraordinară, pentru modificarea Codului fiscal. Şedinţa de astăzi are loc după ce, cu o zi înainte, Comisia de buget - finanţe a Camerei a decis scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Acest proiect, adoptat în legislatura trecută de Senat, prevedea neimpozitarea tuturor pensiilor şi scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate. Ieri, cu 17 voturi "pentru" şi şapte ''împotrivă'', a fost adoptat raportul cu amendamente la respectivul proiect, relatează Agerpres.

Preşedintele comisiei, Viorel Ştefan, a propus amendarea actului normativ astfel încât doar pensiile sub 2.000 de lei să fie neimpozitate, amendament adoptat cu 14 voturi "pentru", cele ale PSD, şi opt ''împotrivă'', ale Opoziţiei.

Pe de altă parte, reprezentanţii PNL au susţinut ca nicio pensie să nu fie impozitată, iar UDMR a propus ca doar pensiile speciale peste 2.000 de lei să fie impozitate, iar restul să fie neimpozitate, fără stabilirea unui plafon. Amendamentele liberalilor şi UDMR au fost respinse.

Potrivit lui Viorel Ştefan - care ieri a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru de Finanţe - înainte de aplicarea acestor măsuri, obligaţia de transfer de la bugetul de stat către Casa de Sănătate era de circa "600 — 650 milioane de euro urmând ca după implementarea măsurilor, acesta să se majoreze cu încă vreo 300 milioane de euro".

Reamintim că neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei a fost una dintre promisiunile electorale făcute de Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne