Siegfried Mureşan: Guvernul să renunţe urgent la măsurile care inhibă mediul de afaceri, introduse peste noapte

O dovadă că există un mare apetit pentru înfiinţarea de noi afaceri şi că oamenii aşteaptă sprijinul statului în acest sens e numărul neaşteptat de mare de proiecte înscrise în Programul "Start-up Nation", context în care Guvernul trebuie să renunţe urgent la măsurile care împing lucrurile în direcţia opusă, a opinat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Guvernul Tudose trebuie să renunţe urgent la măsurile din programul de guvernare care inhibă mediul de afaceri şi descurajează investiţiile în economie şi crearea de noi locuri de muncă, a solicitat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, eurodeputatul Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European.

"Noul program de guvernare al PSD şi ALDE este unul construit pe considerente economice şi fiscale care inhibă investiţiile şi nu face altceva decât să slăbească din competitivitatea economiei şi să crească presiunea pe investitorii privaţi şi mediul de afaceri.

Investiţiile sunt esenţiale pentru a avea creştere economică sustenabilă, iar interesul mediului de afaceri, în special al tinerilor antreprenori, pentru a porni sau a extinde o afacere este crescut, am văzut numărul mare, de peste 19.000 de proiecte înscrise la Programul «Start-up Nation».

Mediul de afaceri are nevoie de un cadru fiscal stabil şi predictibil pentru a se dezvolta, nu de noi poveri fiscale şi administrative. De aceea, cer Guvernului României să renunţe urgent la măsurile din programul de guvernare care descurajează mediul de afaceri să investească în economie şi să creeze astfel noi locuri de muncă", a declarat Siegfried Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, noile măsuri propuse de Guvernul PSD - ALDE oricum nu au fost validate în alegeri, ci introduse peste noapte, fără transparenţă şi consultări publice şi nu corespund cu realitatea economică şi cu aşteptările oamenilor după cum trebuie să se fi convins Guvernul şi odată cu Programul «Start-up Nation».

"Desfăşurarea activităţii economice în România nu trebuie să fie o povară nici pentru companiile deja existente în ţara noastră, nici pentru investitorii străini care plănuiesc să investească în România. Combaterea corupţiei, asigurarea unui cadru fiscal stabil, investiţiile şi respectarea regulilor fiscale trebuie să fie principalele obiective ale unui guvern responsabil", a precizat Siegfried Mureşan.

În opinia deputatului european, o prioritate pentru Guvern trebuie să fie şi atragerea fondurilor europene destinate IMM-urilor, investiţiilor în infrastructură, cercetare, inovare, deoarece acestea sunt principalele domenii care generează locuri de muncă.

"Doar prin investiţii în aceste domenii putem stimula creşterea economică şi tocmai de aceea, ca negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, am cerut şi am obţinut în proiectul de buget european creşterea alocărilor în aceste domenii. Guvernul României va trebui să depună eforturi să atragă toate fondurile europene pe care Uniunea Europeană ni le pune la dispoziţie", a mai afirmat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne