Stoica cere să fie judecat în libertate, invocând postul Paştelui şi faptul că este familist

Omul de afaceri Gruia Stoica.
Omul de afaceri Gruia Stoica. (Epoch Times România)

Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de fapte de corupţie, a cerut luni, la Curtea de Apel Bucureşti, să fie judecat în libertate. Pe modelul lansat fără succes de Gigi Becali, Stoica le-a reamintit judecătorilor că este un om de familie şi le-a reamintit magistraţilor că suntem în postul de Paşti.

"Sunt un om de familie, (..) tot ceea ce am construit a fost pentru ceilalţi oameni. Tot efortul pe care l-am făcut în viaţă s-a redus la 10 minute de înregistrare ambientală. (...) Este ireal ce se întâmplă", a spus Stoica, contestând semnificaţia înregistrării a unei conversaţii între el şi avocatul Boştină, din care reiese intenţia infracţională a patronului GFR de a influenţa rezultatele unei licitaţii organizată de CFR.

Reamintim că Gruia Stoica este cercetat pentru cumpărare de influenţă, într-un dosar legat de o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu. În acelaşi dosar este cercetat şi avocatul Doru Boştină, căruia Stoica i-ar fi dat trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ va oferta CFR Marfă la licitaţie. Valoarea contractului pentru transportul cărbunelui s-ar fi ridicat la 48 de milioane de euro.

Gruia Stoica a fost arestat preventiv, în timp ce avocatul Doru Boştină este judecat în stare de libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara.

Pledându-şi cauza, Stoica le-a declarat astăzi magistraţilor că discuţia sa cu avocatul Doru Boştină a fost una "ipotetică" şi a catalogat drept "utopie" faptul că i-ar fi dat acestuia trei milioane de euro pentru a afla preţul pe care îl va cere CFR Marfă la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia, conform Mediafax.

La rândul său, avocatul lui Stoica, Viorel Roş, a ţinut să arate că dacă avocatul Boştină nu a fost închis, atunci firesc ar fi logic ca şi clientul sau ar trebui să fie liber. Roş a ţinut să sublinieze că "un inginer nu poate să fie închis, iar un avocat să fie liber":

"Nu cer arestarea domnului Boştină, ci acelaşi tratament pentru Gruia Stoica.", a explicat Viorel Roş.

"E mai periculos domnul Gruia Stoica, care a renunţat la toate funcţiile pe care le deţinea, decât domnul Doru Boştină? Cu siguranţă că nu", şi- răspuns avocatul la propria întrebare, adăugând că Stoica şi-a dat demisiile din toate funcţiile de conducere pe care le deţinea, de unde rezultă că nu mai este un pericol public.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă dacă omul de afaceri va fi cercetat în continuare în stare de arest sau în libertate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne