Apel la "omenia" lui Băsescu pentru a-l graţia pe Gigi cel "întemniţat"

Gigi Becali cu mustaţă.
Gigi Becali cu mustaţă. (Captură youtube.com.)

Fiica cea mare a patronului Stelei i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu o cerere prin care solicită graţierea tatălui său.

Demersul îndeplineşte condiţiile legii, care prevede că persoana care formulează o astfel de cerere trebuie să fie majoră şi să facă parte din familia celui condamnat.

Paula Iacob, fostă colaboratoare a Securităţii, una dintre avocaţii lui Becali, declara că cererea "fetiţei", care a împlinit în vară 18 ani este absolut justificată, fetiţa "având nevoie de îndrumarea tatălui ei", şi speră că Băsescu va da dovadă de "omenia care TREBUIE să îl caracterizeze" pe preşedintele unei ţări.

Până acum Băsescu nu a fost "omenos"cu latifundiarul condamnat la 3 ani de închisoare pentru un schimb ilegal de terenuri cu MApN. Administraţia prezidenţială a respins cele două cereri anterioare de graţiere, una formulată de mama lui Becali, majoră şi ea şi de asemenea, rudă cu Gigi, dar care a prezentat un dosar incomplet, şi o altă cerere, formulată de 12 călugări de la muntele Athos, care au făcut apel la "patriotismul" lui Băsescu, cerându-i să-l elibereze pe Ctitorul şi Binefăcătorul Gigi aflat "în temniţă," după ce a furat.

"Vă scriem în favoarea unui frate al nostru întru credinţă şi neam, aflat acum în temniţă, pe care îl pomenim ca un nou ctitor şi binefăcător al aşezămintelor monahale româneşti din Sfântul Munte Athos. Este vorba despre domnul George Becali." i s-au adresat călugării lui Băsescu, după ce cererea formulată de mama lui Becali a fost respinsă, pe motiv că dosarul era incomplet.

Fiind însă fraţi doar de credinţă cu mogulul de Pipera, nu şi membri ai familiei sale de drept, cererea lor nu a întrunit condiţiile legale pentru a fi luat în seamă de preşedinte, deşi "argumente", călugării aveau:

"Gândim acest act act al Domniei Voastre ca un gest patriotic care-i va aduce bucurie lui, familiei sale şi miilor de români care îl apreciază, ştiind că în libertate, domnul George Becali poate face, aşa cum a dovedit-o şi în trecut, mult bine românilor şi celor din jur (...) Gestul graţierii, pe care nădăjduim să-l împliniţi, va fi apreciat pozitiv de marea majoritate a românilor, constituindu-se ca o dovadă a justeţii încrederii pe care poporul român v-a acordat-o în mod repetat de a-l reprezenta prin funcţia prezidenţială." cererau călugării în scrisoare către Băsescu, citată de RTV.

Domnia lui Băsescu nu a făcut însă "gestul patriotic" solicitat de călugării de la Athos, astfel că ctitorul de Pipera este încă "întemniţat." Crăciunul a fost "trist" fără Gigi. care nu a mai aruncat bani fără număr "în "colindătorii" veniţi să cerşească în faţa porţilor de la Palatul dumnealui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne