Ţara tuturor posibilităţilor. Tăriceanu susţine că i s-a propus şefia PNL

Călin Popescu Tăriceanu susţine că i s-a oferit din ce în ce mai mult pentru a se ralia unei aşa-numite formule de centru dreapta, propunerile mergând până la a i se da pe tavă şefia PNL-ului. Tăriceanu, care se pretinde liberal, va rămâne însă fidel PSD.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că i s-a propus să preia conducerea PNL, însă acestă propunere nu pot fi luată în considerare. Tăriceanu a mai reamintit că formaţiunea sa este acum în discuţii cu PSD pe tema programului de guvernare şi că "abordarea dintr-o perspectivă liberală" va rămâne un element definitoriu în viitoarea coaliţie de guvernare.

"Orice altă formulă politică, aşa-numita încercare de realizare a unei coaliţii de centru-dreapta ar veni să înfrângă voinţa majoritară a electoratului, exprimată în mod extrem de clar şi să întoarcă, practic, rezultatul acestor alegeri, formulă din care noi considerăm că nu avem cum să facem parte (...)

Pot să vă confirm că într-adevăr au fost numeroase încercări de a fi convinşi să ne raliem unei astfel de formule, aşa-numita formulă de centru-dreapta. Pentru acest lucru, ofertele au început ca la licitaţie, da? Ni s-a oferit din ce în mai mult, doar-doar ne-or convinge să acceptăm. Ei bine, să vă spun ceva: pentru mine, reunificarea mişcării liberale nu este un lucru care să mă lase indiferent. Mi s-a propus chiar să preiau conducerea Partidului Naţional Liberal. Sigur că, având în vedere că am fost preşedintele PNL şi având în vedere soarta partidului în ziua de astăzi, privesc cu mâhnire la ceea ce se întâmplă şi nu vreau să introduc cuţitul mai adânc în rană. Nu vreau să vorbesc, astăzi, în niciun fel în termeni peiorativi despre ce s-a întâmplat PNL-ului. Vedem cu toţii, cred că şi alegătorii s-au lămurit. Eu cred că PNL-ul are nevoie, înainte de orice, înainte de a face o discuţie cu noi, are nevoie de o clarificare ideologică, bazată pe principiile şi valorile care au definit acest partid. Sigur că, în perspectivă, vom vedea, vom putea să discutăm”", a declarat Tăriceanu, în candrul unei conferinţe de presă.

Reamintim că, de partea sa, Liviu Dragnea a declarat şi el joi că propunerea de premier pe care o va face formaţiunea sa va fi una a alianţei PSD-ALDE. Dragnea a mai precizat că PSD îl va susţine pe Tăriceanu pentru un nou mandat la şefia Senatului, dacă şi Tăriceanu va dori-o.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne