Raeţchi: Cripto-pesedistul Tăriceanu ar putea să se autopropună lider la PSD sau PRU, nu la PNL

Andrei Pricopie
15.12.2016

alte articole

Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
15.12.2016

Cripto-pesedistul Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedintele ALDE, ar putea să se autopropună lider la PSD sau PRU, nu la PNL, sau lider al cozii de la permise, a declarat joi, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi.

"Pot să înţeleg nostalgia liderilor ALDE după un partid care a făcut istorie şi care este relevant pe scena politică. Călin Popescu Tăriceanu este un politician de 5%, care de-abia a reuşit să aducă ALDE în Parlament. Ca un adevărat oportunist, a plecat din PNL în 2014, într-un moment în care credea că Victor Ponta va deveni preşedintele României şi nu Klaus Iohannis.

Între timp, ALDE a devenit un satelit al partidului condus acum de Liviu Dragnea şi de aceea, îi sugerez lui Tăriceanu să se autopropună lider al PSD, partid la dispoziţia căruia se află de ani de zile. Sau lider al PRU, partid mult mai apropiat de performanţele sale electorale, al cărui lider informal este Victor Ponta, un alt stăpân al lui Tăriceanu. De fapt, în cel mai fericit caz, Călin Popescu Tăriceanu ar putea ajunge în fruntea cozii de la permise", a precizat Raeţchi.

Deputatul PNL a susţine că, în 2014, Tăriceanu a plecat din PNL pentru funcţia de şef al Senatului şi pentru că aprecia că Victor Ponta va deveni preşedinte al României.

"În 2014, după ruperea USL, Tăriceanu a plecat bosumflat din PNL şi s-a pus la dispoziţia lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea, împreună cu un grup de nemulţumiţi care a preferat să îşi păstreze funcţiile în guvern sau să îşi negocieze altele în locul loialităţii faţă de PNL. Mai mult, Tăriceanu a încercat să rupă PNL, lucru care nu a fost uitat de membrii acestui partid.

Motivaţia a fost pur oportunistă şi foarte clară: funcţia de şef al Senatului, în care a fost menţinut de PSD până în acest moment. Pentru Tăriceanu, dorinţa de a avea coloană oficială este mai puternică decât loialitatea faţă de partidul care l-a susţinut pentru funcţia de premier timp de 4 ani", a opinat Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor