Tăriceanu: Responsabilitatea politică pentru programul de guvernare îmi revine mie şi lui Dragnea

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Sorin Grindeanu, liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că responsabilitatea politică pentru programul de guvernare îi revine atât lui cât şi şefului PSD Liviu Dragnea.

"Responsabilitatea politică pentru programul de guvernare îi revine domnului Dragnea şi mie, în calitate de preşedinţi ai partidelor care am mers în alegeri, anunţând dinainte că vom face o coaliţie de guvernare şi drept pentru care am primit voturile majorităţii românilor", a declarat Tăriceanu, Agerpres.

Cât despre Sorin Grindeanu, liderul ALDE a precizat că - fără să-i diminueze cu nimic poziţia şi rolul - este în acest moment prim-ministru desemnat, adică nu are o calitate oficială în care să se poată angaja să vorbească.

"În momentul în care domnia sa va obţine votul de încredere al majorităţii pe programul de guvernare şi pe echipă, atunci, sigur, că toate aceste angajamente îi vor fi transferate spre punere în aplicare, noi urmând, în continuare, să asigurăm girul politic pentru ca acest Guvern să ducă la îndeplinire angajamentele noastre", a adăugat Tăriceanu.