Terenuri ale familiei Voiculescu scoase la mezat de Fisc

ANAF va scoate la vânzare două terenuri deţinute de fiicele lui Dan Voiculescu pentru a mai recupera o parte din prejudiciul de zeci de milioane adus statului de mogul.
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Fiscul continuă procedura de executare a unor bunuri ale familiei Voiculescu în vederea recuperării uriaşului prejudiciu din dosarul privatizării frauduloase a ICA. Potrivit profit.ro, următoarea mişcare pe care o va face ANAF va fi scoaterea la licitaţie, în această lună, a două terenuri deţinute de fiicele fondatorului Antenelor, Camelia şi Corina, lângă cabana Trei Brazi din Predeal, relatează profit.ro.

Preţul de pornire pentru fiecare dintre cele două terenuri, în suprafaţă egală de 11.510 metri pătraţi, a fost fixat la 1,2 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, fiscul a organizat, şi anul trecut şi în acest an, licitaţii pentru vânzarea mai multor active ale familiei Voiculescu, printre care acţiunile deţinute la firma Sanagra din judeţul Mureş şi la firma RC Media Company, însă nu a reuşit să vândă decât un apartament de pe Şoseaua Kiseleff din Capitală, pentru aproximativ 400.000 de euro, şi vila din Predeal, la preţul de pornire de 1,5 milioane de lei, fără TVA.

Sume mai consistente de bani ar urma să fie obţinute din vânzarea sediilor Grivco, Intact şi televiziunilor Antena 1 şi Antena 3, imobile care i-au aparţinut omului de afaceri Dan Voiculescu, şi care vor fi scoase la vânzare de către ANAF la un preţ de pornire de 15 milioane de euro.

Reamintim că prejudiciul din dosarul ICA - dosar ce i-a adus lui Voiculescu o condamnare la 10 ani de închisoare - s-a dovedit a fi foarte greu de recuperat. Fondatorul Antenelor şi televiziunile sale au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile de la Tribunalul Bucureşti prin care au blocat procesul de recuperare. La un an şi jumătate de la sentinţa definitivă de condamnare şi confiscare, statul român reuşise să recupereze doar 1 la sută din valoarea întregului prejudiciu din dosarul ICA.