Tobă şi Pandele, declaraţi oficial plagiatori [surse]

Fostul ministru de Interne Petre Tobă şi primarul Florentin Pandele şi-au luat adio de la titlurile de doctor deţinute, după ce s-a dovedit la nivel instituţional că au plagiat.
Florentin Pandele
Florentin Pandele (Facebook.com/Florentin Pandele)

Forul superior al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi-a asumat prin vot verdictele de plagiat "masiv" date de comisiile de specialitate în cazul tezelor de doctorat ale fostului ministru Petre Tobă şi primarului Florentin Pandele, a dezvăluit jurnalista Emilia Şercan.

"Sursele mele spun că astăzi Consiliul CNATDCU a votat cu majoritate rapoartele Comisiei de Lucru care a dat verdict de plagiat în cazul acuzaţiilor aduse lui Petre "Apud" Tobă şi Florentin Costel Pandele.

Asta înseamnă că, în curând, ministrul Educaţiei poate semna retragerea titlurilor de doctor ale celor doi. Întrebarea e care e primul plagiator în ştiinţe militare care va rămâne fără titlu?", a scris luni, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

Reamintim că Petre Tobă a fost acuzat de Emilia Şercan, la finele anului trecut, că a copiat 250 din totalul celor 390 de pagini ale tezei cu care a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

În ceea ce priveşte teza de doctorat a lui Pandele, soţul primăriţei Gabriela Firea, aceasta a fost analizată de jurnalista Iulia Marin, de la PressOne.ro, care a ajuns la concluzia că peste o treime din ea este copiată grosolan din alte surse.