Traian Băsescu: "Doamna Bica a fost supravegheată, Udrea a venit ca bonus"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Băsescu a abordat vineri, din nou, subiectul serviciilor şi a implicării lor în campania electorală, reiterând ideea că acestea se află în spatele fotografiilor înfăţisându-le pe Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT, Alina Bica, într-un weekend de shopping la Paris, fotografii apărute în presă pe ultima sută de metri a campaniei electorale.

"Nu e vorba de paparazzi, ar fi exploatat pozele peste noapte. Am întrebat. Problema mea e 'dacă nu e filaj românesc, al statului, la puterea pe care o aveţi, îmi spuneţi în câteva zile al cui'. Răspunsul lor a fost 'să caute'. Servicii secrete. Nu pun degetul pe niciun serviciu secret, dar spun că au fost. Trebuie să-mi demonstreze. Eu am cerut un final la această problemă publică: cine a făcut supravegherea procurorului-şef al DIICOT şi al unui parlamentar la Paris. Dacă spun că au fost paparazzi, o să râd! Am mai multe elemente decât aveţi dvs., dar sunt de nediscutat public", a declarat preşedintele, invitat la Realitatea TV.

Şeful statului a mai precizat că nu ar dezvolta subiectul până nu primeşte raportul cine a făcut supravegherea procurorului şef al DIICOT şi a unui deputat, adăugând însă suspectează implicarea serviciilor:

"Eu nu pot să îmi schimb impresia de la ce a făcut Meleşcanu şi acest filaj, eu suspectez o implicare a serviciilor, dacă nu, trebuie să îmi demonstreze cine a făcut filajul la Paris. Nu aş dezvolta mai mult, acestea sunt publice şi vreau răspuns", a declarat preşedintele, citat de Hotnews.

Traian Băsescu a mai precizat că, timp de zece ani a avut o încredere totală în neimplicarea serviciilor în politică însă, apariţia cazului "Meleşcanu în tandem cu premierul" şi supravegherea la Paris i-au zdruncinat încrederea.

"Eu recunosc că am avut o încredere totală în neimplicarea serviciilor în cei zece ani, iar faptul că au apărut cazul Meleşcanu în tandem cu premierul, această supraveghere la Paris, mi-au zdruncinat puţin încrederea că nu au tentaţii, şi atunci am tras semnalul de alarmă", a declarat Băsescu, făcând referire la recentul scandal al presupusei recrutării a lui Victor Ponta de către SIE în 1997 şi al faptului că Meleşcanu l-ar fi ajutat pe premier să ascundă că a fost ofiţer acoperit.

Preşedintele a concluzionat că procurorul şef DIICOT a fost cea filată la Paris, Udrea venind "ca bonus":

"E evident că doamna Bica a fost supravegheată, pentru ea s-au luat facturile (de la hotel n.r.) în februarie, Udrea nu interesa, a venit ca un bonus. După ce s-a înscris în cursa prezidenţială, Udrea a devenit de interes", a opinat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne