Traian Băsescu: "Nu mă treceţi în categoria naivilor care cred că Udrea poate câştiga alegerile prezidenţiale"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

"Nu mă treceţi în categoria naivilor care cred că Udrea poate câştiga alegerile prezidenţiale", a declarat Traian Băsescu marţi, în cadrul unui interviu acordat la Adevărul Live, explicând că un rezultat bun la prezidenţiale îi este necesar Elenei Udrea pentru a consolida PMP.

"Pe Udrea o susţin din convingere, nu mă treceţi în categoria naivilor care cred că poate câştiga alegerile. Pentru mine e important să obţină un rezultat pe care să se poată consolida PMP", a declarat preşedintele, citat de ziare.com.

Şeful statului a reconfirmat în cadrul emisiunii de marţi că, după ce îşi va termina mandatul ca preşedinte, primul lucru pe care îl va face va fi să se înscrie în PMP, precizând că nu îl interesează să preia conducerea partidului.

"Sunt în viaţa politică din '92, ca om politic. Am candidat din partea partidului domnului Roman, de atunci am devenit om politic. (...) Nu voi candida la funcţia de preşedinte al PMP. Nu mă interesează conducerea PMP. Ce mă interesează în mod deosebit este să ajut PMP să fie un altfel de partid", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai adăugat că este nevoie de o clasă politică "extrem de responsabilă, mai ales în această perioadă" şi că scena politică are nevoie de un partid nou:

"Toate partidele au făcut compromisuri uriaşe, uneori cu mine în fruntea acestui compromis. Plecând de la premisa că politica este şi o artă a compromisului, avem nevoie şi de un partid care să nu aibă agăţate compromisuri. (...) Tipul acesta de compromisuri grosiere nu mai trebuie făcut. Cred că România are nevoie de un partid nou. PMP este un partid nou care de-abia s-a aşezat", a afirmat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne