Udrea: Trădarea lui Iohannis i-a făcut retragerea lui Antonescu şi mai amară

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a declarat joi seara, la Realitatea Tv, că se aştepta ca fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu să fie trădat până la capăt de Klaus Iohannis, ceea ce i-a făcut retragerea acestuia, care oricum era inevitabilă, şi mai amară.

"Am primit un mesaj de la un coleg şi mi-au spus că, la televizor, Crin Antonescu anunţă că se retrage. Nu m-a surprins că eu am urmărit ce s-a întâmplat în ultimul timp. Eu am pus o întrebare de câteva luni către cei de la PNL. Dacă ei sunt siguri pe parteneriatul Iohannis-Antonescu pentru că eu nu eram deloc sigură, nu îmi părea deloc certă loialitatea lui Iohannis în tandemul acesta", a declarat Elena Udrea.

În opinia acesteia, retragerea lui Crin Antonescu era inevitabilă, pentru că acesta oricum nu mai avea şanse să ajungă în turul doi la prezidenţiale, însă aceasta s-a întâmplat prin trădarea lui Iohannis.

"M-am aşteptat ca Iohannis să îl trădeze până la capăt pe Antonescu pentru că, până la urmă, trădarea a făcut doar retragerea lui Antonescu mai amară. Altfel, Crin Antonescu era în scădere, era evident în situaţia în care nu mai prezenta şanse de a intra în turul doi. Şi atunci schimbarea era inevitabilă, însă, s-a întâmplat printr-o trădare. Trădarea lui Iohannis", a explicat Elena Udrea.

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, că s-a retras din cursa pentru Cotroceni şi că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al formaţiunii.

"Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei să facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni", a argumentat Crin Antonescu.

Ulterior, fostul preşedinte PNL a vorbit despre faptul că Iohannis nu şi-a manifestat în mod direct intenţia de a candida la prezidenţiale şi despre jocurile din interiorul partidului său.

„Klaus Iohannis nu era luat pe nepregătite, de vreme ce unii oameni deja umblau prin oraş vorbind că nu mai pot traversa că-i prind cetăţenii şi-i spun să-l pună pe Iohannis şi nu pe Antonescu. Klaus Iohannis era în temă cu asta. N-am avut, din păcate, o discuţie tranşantă, atunci când am discutat ultima oară, luni seară, cred, şi l-am întrebat ‘vrei să candidezi la Preşedinţie, crezi că eşti mai bine plasat, facem o discuţie despre asta’ şi a spus că nu, n-ar vrea, dar totuşi să facem nişte studii până prin luna august. Şi atunci decât să fac studii până în luna august prefer, cu ce ţine de mine, să dau şansa grăbirii lucrurilor şi adunării cât mai largi în primul rând a PNL, dar poate mai mult decât atât, în spatele unui candidat care să aibă o şansă. (…) De alde dl. Orban şi dl. Atanasiu, cu care nu am nimic personal, că nu am nici cu dl Zgonea, n-ar fi umblat prin oraş povestind cum le cere lor lumea să schimbe candidatul dacă n-ar fi ştiut că dl Iohannis doreşte să candideze. Astea sunt lucruri pe care cei cu oarecare experienţă politică le ştiu”, a declarat Crin Antonescu, citat de stiripesurse.ro

Liderul liberal a explicat că decizia sa de a se retrage s-a impus pentru că a considerat că numai astfel se poate ajunge la o opţiune unită a PNL, în contextul în care începuseră diverse jocuri politice în spatele lui.

„Puteam eu, faţă de partidul pe care l-am condus, şi care este PNL, puteam să-mi permit ca până în luna august la dvs să vină un liberal care să spună ‘Antonescu este cel mai bun, Antonescu trebuie să candideze, Iohannis n-are nicio şansă’, altul să se ducă la un alt post de televiziune şi să spună, cum spuneau cei doi domni (Orban şi Atanasiu – n.r), ‘Iohannis trebuie să candideze că îmi spune mie lumea pe stradă că Antonescu nu şi Iohannis da’?. Eu nu pot să fac asta pentru că n-avem timp, pentru că nu puteam expune partidul la aşa ceva şi pentru că, din punctul meu de vedere, a apăra până la capăt imaginea unui partid este mai important decât să mă bat pentru o candidatură care avea şansele ei. Dar atâta timp cât am simţit în spatele meu toată echipa am dat toate bătăliile şi am fost în prima linie. În momentul în care în spate trupele se răsfiră şi opţiunile se despart, singura şansă ca partidul să aibă o opţiune unită, să câştige timp, singura şansă ca în ceea ce se cheamă dreapta sau opoziţia anti-Ponta să se facă repede un aliniament comun era asta. Eu n-am avut nicio ezitare s-o fac, n-am nici cel mai mic regret şi nu ştiu dacă va fi suficient”, a mai declarat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne