Din culisele PMP. Vicepreşedintele PMP Sector 5 denunţă practicile nedemocratice şi interesele din partid

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PMP Sector 5 Mihai Rădulescu le-a trimis colegilor de partid o scrisoare deschisă în care se declară indignat de practicile nedemocratice care se desfăşoară în cadrul partidului nou înfiinţat.

Rădulescu a explicat că urmăreşte cu profundă îngrijorare evoluţia partidului şi este de părere că deciziile adoptate de către conducerea provizorie a PMP începând din februarie şi culminând cu conferinţa de presă din data de 30 mai 2014 sunt pripite, fără viziune politică şi, în acelaşi timp, lipsite de cultură şi practică democratică, iar multe dintre acestea au provocat şi provoacă prejudicii de substanţă, de imagine şi de viitor pentru partid.

Liderul PMP a declarat că la 30 mai un grup de persoane, a căror menire nu este decât să asigure conducerea provizorie a partidului, şi-a arogat drepturi providenţiale şi a decis în mod nedemocratic asupra viitorului PMP. Aceştia au comunicat decizia de organizare a mult aşteptatului Congres al partidului pe data de 7 iunie, cu numai 7 zile înainte. Rădulescu a acuzat că un congres de partid „nu este o ieşire la un restaurant din Centrul Vechi”, iar această grabă este atât „nejustificată cât şi, de-a dreptul, dubioasă”.

„Numai în condiţiile în care se doreşte doar păstrarea aparenţelor, se poate convoca un astfel de eveniment într-un timp atât de scurt, fără o pregătire fundamentată. Practic, afară este vopsit gardul, iar înăuntru este leopardul. Îmi pun întrebarea, de ce atâta grabă şi ce anume ar putea fi „leopardul”? Am aderat la acest partid pentru că promitea, pe de-o parte, o adevărată politică de dreapta şi, pe de altă parte, respectarea principiilor şi valorilor democratice. Acum, tare mă tem că principiile şi valorile democratice s-au transformat într-un gard vopsit care ascunde un leopard mic, meschin şi letal. Cum altfel se poate numi organizarea unui Congres în care toată structura teritorială a partidului este „numită de la centru”?

Adică, mai pe şleau, delegaţii la acest Congres vor fi dintre cei numiţi a asigura conducerea provizorie a partidului în teritoriu sau vor fi la rândul lor numiţi de către aceştia. Să încercăm să ghicim cu cine vor vota? În mod evident cu cei care i-au numit. Şi ce anume vor vota? Desigur, interesele celor care i-au numit. Unde sunt atunci principiile şi valorile democratice care au mobilizat atâţia oameni în a susţine acest partid? Unde este reprezentarea democratică a membrilor din teritoriu? Unde sunt conducătorii aleşi democratic? Unde vor fi dezbaterile despre viitorul partidului? Unde vor fi analizele, strategiile şi programele partidului? Cu mare părere de rău, trebuie să recunosc că democraţia, sub forma culturii şi practicii ei, nu există la nivelul conducerii provizorii PMP.

În declaraţii, politicienii din România au fost întotdeauna pricepuţi, în a le umple cu viaţă sunt în permanenţă codaşi. Dvs. nu faceţi, prin astfel de acţiuni, excepţie de la această regulă. Dvs. şi colegii Dvs. urmăriţi de fapt manipularea partidului printr-o struţo-cămilă original dâmboviţeană. Păstraţi aparenţele democratice organizând un Congres, dar în interiorul lui jocurile sunt deja făcute, oamenii dinainte aleşi, hotărârile deja luate. După care stăm să ne întrebăm, de ce oamenii nu ne cred că suntem un „altfel de partid”, nu ne cred că vrem să „Ridicăm România” şi nu ne votează decât într-o proporţie nesemnificativă de 6,2%! Îmi pare rău stimate coleg, dar eu, şi mulţi alţii ca mine, nu doresc să mă identific cu acest tip de şmecherii pesedisto-penelisto-pedeliste. Nu pentru asta am ales să sprijin acest partid. Nu pentru asta mi-am dedicat o bună parte din timp acestui partid. Nu pentru asta am depus eforturi în campania electorală tocmai încheiată”, a declarat Rădulescu.

În opinia vicepreşedintelui PMP Sector 5 partidul nu reprezintă decât salvarea unor oameni care şi-au găsit un loc călduţ în Parlamentul României sub umbrela PDL şi apoi s-au hotărât brusc să devină „simpli membri” în PMP.

Şi nici asta nu a fost suficient, dar au adus cu ei şi oameni din reţea, care acum, prin numiri de la centru vor reprezenta membrii oneşti în Congres, vor alege şi vor decide „curat democratic”.

„În acelaşi fel, nedemocratic, aţi acţionat împreună cu „simpli membrii” şi în campania pentru alegerile europarlamentare. Congresul trebuia convocat în mod democratic înaintea campaniei şi numai Congresul avea puterea şi legitimitatea să decidă programul şi strategia de campanie. În locul unei astfel de proceduri democratice, transparente şi corecte s-a preferat impunerea pe căi obscure a unei strategii lipsite de conţinut, viziune şi credibilitate. În ianuarie 2014, PMP era cotat cu 5% din intenţiile de vot; rezultatul alegerilor europarlamentare a fost 6,2%. Un plus de 1,2% în 4 luni este extrem de puţin pentru politicienii „experimentaţi” şi cu „notorietate” cu care ne-am pricopsit în PMP. Românii nu mai votează forme fără conţinut, indiferent de chipul celui pe care le îmbracă! Românii nu mai vor partide cu apucături pesedisto-penelisto-pedeliste, nu vor nici alianţa dreptei din partide cu „experienţă” în politica dâmboviţeană. Românii vor un partid nou, cu oameni valoroşi, cu profesionişti adevăraţi şi vizionari, fără traseişti şi activişti burduşiţi cu CV-uri stufoase pe la vechile partide. Dacă vă este frică că PMP-ul poate deveni un astfel de partid, atunci organizaţi nestingherit Congresul din 7 iunie”, a concluzionat Rădulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne