Ursul din Sibiu îşi ia obolul. Şeful Poliţiei a demisionat

Comisarul Negru s-a retras de la conducerea Poliţiei Sibiu după ce a primit telefoane de ameninţare la adresa familiei.
Ursul brun
Ursul brun (Wikipedia)

Şeful Poliţiei din Sibiu, Cristian Negru, a demisionat, luni, în urma scandalului împuşcării ursului rătăcit pe străzile oraşului. În cadrul unei conferinţe de presă, Negru a anunţat că se retrage din funcţie şi că se pune la dispoziţia organelor de anchetă, relatează Agerpres. Poliţistul a mai precizat că, în ultima jumătate de zi a primit telefoane de ameninţare la adresa familiei, un cetăţean mergând până la a-i spune că îi va răpi copiii.

"Doresc să clarific toate aspectele şi mă retrag de la conducerea Poliţiei Municipiului Sibiu, mă pun la dispoziţia organelor de anchetă. Fac acest lucru din două motive: unul pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenţia mea în cadrul anchetei penale din poziţia pe care o deţin în prezent, iar al doilea motiv, care este foarte important, iau această decizie în contextul ameninţărilor pe care le primesc în ultimele 12 ore, ameninţări la adresa familiei, la adresa soţiei şi la adresa copiilor. Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciul în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi o să fie supuşi la acelaşi tratament cum a fost tratat animalul", a spus comisarul Cristian Negru.

Fostul şef al poliţiei din Sibiu a mai precizat că îşi asumă responsabilitatea deciziei de a împuşca ursul, având în vedere pericolul pe care îl reprezenta acesta, dar nu şi o vinovăţie.

"Vinovăţia o pot stabili doar organele de anchetă. Decizia a fost luată în condiţiile în care singura instituţie care a avut reacţie a fost Poliţia Română. (...) Deşi pare crud spus, prioritatea noastră a fost salvarea vieţii oamenilor şi în subsidiar salvarea vieţii animalului, deşi am încercat tranchilizarea acestuia", a declarat Cristian Negru.

În contextul în care ministrul de Interne a confirmat luni că înregistrarea în care unui poliţist din Sibiu i se cere, prin dispecerat, să lovească ursul cu maşina este la dispoziţia Parchetului şi că instrucţiunea ar fi venit din partea şefului Poliţiei Sibiu, cel care coordona operaţiunea, comisarul Negru a precizat luni seara că afirmaţia că ar fi cerut lovirea ursului cu o maşină a Poliţiei nu-i aparţine.

Reamintim că uciderea ursului ajuns pe străzile din Sibiu a stârnit valuri de emoţii pe reţelele sociale şi de reacţii inclusiv la nivelul politicului. Inclusiv şeful statului a susţinut o amplă alocuţiune pe acest subiect, opinând că avem nevoie de proceduri pentru a ieşi din "primitivismul reacţiilor emoţionale."

De asemenea, ursul - mai exact uciderea acestuia - a stârnit şi interesul organelor de ancheta, devenind obiectul unui dosar penal şi mai multor anchete ce îşi propun să lămurească dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne