USR, pe baricade: Operaţiunea "Fără penali în funcţii publice", echivalentul contemporan al lustraţiei

Uniunea Salvaţi România a demarat operaţiunea "Fără penali în funcţii publice" prin care intenţionează să le blocheze condamnaţilor accesul la butoanele ţării. Ce şanse de reuşită are, rămâne de văzut. Cert este că mulţi români îşi doresc acest lucru.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

USR a decis în Comitetul Politic, forul în care se iau cele mai importante decizii politice ale partidului, să iniţieze demersul de modificare a Constituţiei în sensul interzicerii condamnaţilor penali să ocupe funcţii publice alese sau numite până la momentul reabilitării, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, deputatul Cristian Seidler.

"România a ratat intenţionat lustraţia post-comunistă. Parte mare din ceea ce ni se întâmplă la nivel naţional în ultimii 27 de ani se datorează acestui fapt. Comunişti moderaţi transformaţi în mafioţi politici au capturat mare parte din stat aducând şpaga la nivel de brand de ţară", a declarat Cristian Seidler.

În opinia deputatului, proiectul "Fără penali în funcţii publice" este "echivalentul contemporan al lustraţiei, în forma ei minimal posibilă acum, când este oricum târziu pentru o ţară sfâşiată de emigraţie, iresponsabilitate administrativă, politici publice populiste şi nesustenabile dar şi ipocrizie la cel mai înalt nivel".

"Dacă penali precum Dragnea n-ar fi putut ocupa funcţii publice, PSD, ALDE şi alte grupări politice similare nu ar fi fost mai responsabile în actul guvernamental, dar nici criza clanurilor partidului-stat, dusă la nivel parlamentar şi guvernamental, nu ar fi fost posibilă", a subliniat Cristian Seidler.

Deputatul face apel al românii de bună credinţă să sprijine "cu toată forţa" acest demers politic al USR.

"Vă rog pe toţi cei care credeţi că România mai are totuşi o şansă cât de mică să se transforme în ţara cu adevărat europeană pe care ne-o dorim, să sprijine cu toată forţa acest demers politic. Este şansa unui nou început dar va fi greu de implementat pentru că, aşa cum ştim, statul este capturat de multiple grupuri infracţionale organizate care se războiesc la maxim zilele acestea. Să îi ajutăm să păşească pe cât se poate de apăsat spre ieşirea din viaţa publică şi mai ales politică a ţării", a conchis Cristian Seidler.