Victor Ponta nu se poate lipsi de Ecaterina Andronescu. Fostul Ministru al Învăţământului va rămâne în Senat

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ecaterina Andronescu va renunţa la mandatul de europarlamentar câştigat în urma alegerilor de duminică şi va rămâne în continuare, senator şi preşedinte al Comisiei pentru educaţie din Senat, a anunţat joi premierul Victor Ponta, adăugând că partidul nu se poate dispensa încă de ea.

„Am avut o discuţie şi încă, încă nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, mai ales în ceea ce avem de făcut până în toamnă. Aşa încât am căzut amândoi de acord că va rămâne în Senat. Acum, azi am discutat şi aşa am decis împreună”, a declarat Ponta.

Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC, „se va îmbăta în seara asta”, a mai declarat Ponta după ce a anunţat, în cadrul CExN, că nu crede că o va lăsa pe Ecaterina Andronescu să plece europarlamentar.

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut, în urma alegerilor de duminică, 16 mandate în PE. Ecaterina Andronescu a fost pe locul doi în lista alianţei, după Corina Creţu. În cazul în care Andronescu rămâne în Senat, în locul ei va pleca la Bruxelles Victor Negrescu, aflat pe locul 17.

Ecaterina Andronescu a făcut carieră ca ministru al învăţământului în trei guverne diferite, ocupând respectivul post în timpul guvernării Năstase, Boc şi Ponta.

Fostul ministru al învăţământului a fost şi ea acuzată, la fel ca premierul Ponta, de plagiat. În decembrie 2012, cotidianul german Frankfurter Allegmeine Zeitung semnala, citând site-ul integru.org, faptul că social-democrata Ecaterina Andronescu, proaspăt promovată ministru al Educaţiei de Victor Ponta, a fost descoperită cu pasaje copiate în publicaţiile sale ştiinţifice.

Articolul la care face referire cotidianul german ar fi fost scris în 2003, pe vremea când Andronescu era atât ministru al Educaţiei în guvernul Năstase cât şi decan al Facultăţii pentru Chimie Industrială din cadrul Universităţii Politehnice. Un articol de cinci pagini din revista “Analytical Chemistry” cu titlul “Synthesis of TBP-Based Ferrofluids“ descrie un experiment al Aureliei Cristina Nechifor, doctorand sub îndrumarea doamnei ministru. Analiza textului arăta că părţi importante din articol ar fi fost preluate din munca altor oameni de ştiinţă. Articolul co-semnat de Ecaterina Andronescu a fost inclus în lucrarea de doctorat a Aureliei Cristina Nechifor.

Cotidianul german mai scria că Ecaterina Andronescu a fost numită la şefia Educaţiei în România în luna iulie după ce premierul le propusese pentru acest post iniţial pe Corina Dumitrescu care a fost obligată să refuze oferta premierului după ce a fost acuzată de plagiat şi ulterior pe Ioan Mang, care a stat o săptămână pe postul de ministru, după care a fost obligat să demisioneze după ce s-a demonstrat că a ... plagiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne