ÎCCJ decide astăzi dacă Ecaterina Andronescu poate candida la europarlamentare

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria,Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării
Şedinţă de guvern la Palatul Victoria,Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării (Epoch Times România)

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu va şti astăzi dacă va putea candida pentru funcţia de europarlamentar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă marţi starea de incompatibilitate a senatorului PSD.

Ecaterina Andronescu este acuzată de incompatibilitate şi decizia instanţei de astăzi ar putea avea urmări grave pentru fostul ministru al educaţiei care poate pierde dreptul de a mai deţine o funcţie publică în următorii trei ani.

După sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate, Curtea de Apel Bucureşti a declarat că Ecaterina Andronescu este în stare de incompatibilitate, deoarece aceasta a deţinut în aceeaşi perioadă funcţiile de senator, rector al Universităţii Politehnice din Bucureşti şi vicepreşedinte PSD.

Cazul Ecaterinei Andronescu este similar cu cel al fostului ministru al Culturii, Mircea Diaconu, care a fost obligat să renunţe la fotoliul de la minister după ce a fost declarat incompatibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cazul Mircea Diaconu

Similitudinea cazurilor vine şi din faptul că atât Mircea Diaconu cât şi Ecaterina Andronescu vor să candideze pentru Parlamentul European.

De menţionat că în urma sesizării ANI conform căreia actorul Mircea Diaconu nu poate ocupa funcţii publice timp de 3 ani, acesta a fost scos de pe lista de candidaţi la europarlamentare a PNL, însă Diaconu a afirmat că nu poate trăi o viaţă întreagă cu "pata" pusă de ANI şi a anunţat că va candida independent, pornind o campanie pentru strângerea a 100.000 de semnături.

Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a avertizat vineri că toţi cei ce participă la strângerea de semnături pentru candidatura la europarlamentare a lui Mircea Diaconu sau promovează candidatura acestuia, împiedică înfăptuirea justiţiei şi încălcă legile.

La o zi după ce Dan Voiculescu, patronul Antena 3, titular al unei condamnări la închisoare pentru 5 ani, a făcut apel către toţi românii „apropiaţi de onestitate” să susţină cu propria semnătură candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, preşedintele ANI a reamintit naţiunii, într-o intervenţie la postul B1TV, că Mircea Diaconu este incompatibil şi Înalta Curte a dat o decizie definitivă şi irevocabilă conform căreia fostul senator PNL nu mai poate ocupa funcţii publice timp de trei ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne