Victor Ponta susţine că "Avem o colectare mult peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat"

Victor Ponta
Victor Ponta (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca încasările la bugetul de stat sunt mult peste aşteptări a veniturilor la buget.

"Avem o colectare mult peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat" a declarat luni Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând veniturile la bugetul de stat au fost cu "trei - trei miliarde şi jumătate" lei mai mari faţă de nivelul programat în primul trimestru al acestui an.

Acest lucru este benefic deoarece permite reducerea TVA înainte de 1 ianuarie 2016, a mai declarat premierul, citat de B1 TV.

"Această situaţie după primul trimestru ne permite să mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscală legată de TVA chiar înainte de intrarea în vigoare a Codului Fiscal la 1 ianuarie", a mai declarat primul ministru, adâugând ca lupta împotriva evaziunii fiscale a dus la un grad de încasare a veniturilor a fost de "107% faţă de program" iar în martie nivelul a fost de 114%.

Declaraţiile premierului vin pe fundalul criticilor legate de modul în care se desfăşoară lupta împotriva evaziunii fiscale. Cea mai criticată instituţie este ANAF, acuzată că, în forţarea de a aduce mai mulţi bani la bugetul care va trebui să suporte reducerile de taxe din noul Cod Fiscal al Guvernului Ponta, pune pe butuci micul sector privat, închizând firmele mici pentru sume nefiscalizate de doar câţiva lei.

După intrarea în vigoare, de la 1 martie, a Ordonanţei de Urgenţă adoptată de Guvernul Ponta, ordonanţă ce permite sigilarea acestora pentru sume nejustificate găsite în casa de marcat, ANAF a început să închidă în jur de 170 de firme - magazine, restaurante, baruri, cafenele etc - unele din acestea după ce au fost găsite cu sume nefiscalizate de 3 sau 5 lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.