Vlaston (PMP): PNL anunţă coabitarea, 100%, cu Victor Ponta. Refacerea USL 2.0

Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP
Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP (facebook.com)

Pentru aceia care mai sperau că noul PNL este altceva decât USL, a venit şi infirmarea speranţei - PNL anunţă coabitarea, 100%, cu Victor Ponta, ceea ce echivalează cu refacerea USL, a precizat sâmbătă vicepreşedintele PMP, Ştefan Vlaston.

"Marian Petrache, numărul doi din PNL, a anunţat "senin, fără ezitări şi emoţii", când a fost întrebat despre o coabitare între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta: "Da, 100%", a afirmat Vlaston care susţine că este o diferenţă mare între coabitarea Băsescu-Ponta şi cea Iohannis-Ponta.

Deosebirea faţă de "coabitarea" Băsescu-Ponta este, în viziunea acestuia, că atunci Băsescu avea în faţa monolitul USL, format din multe partide, PSD-PNL-PC-UNPR, cu 70% în parlament, pe un final de mandat în care mare lucru nu mai putea face. Purtând în spate şi restructurările din 2010, fără de care România se rostogolea pe panta Greciei, fără a beneficia de "perfuziile" de care a beneficiat Grecia, ca parte a zonei euro. În plus, avea şi obligaţia să liniştească cancelariile occidentale şi pieţele de capital asupra predictibilităţii comportamentului României în perioada următoare.

"Iohannis nu are această scuză. Ar fi la început de mandat, nu mai are în faţa un monolit de 70%, USD este adânc corodat de o guvernare catastrofală. Şi atunci, de ce să mai faci o coabitare, şi încă 100%? De ce să nu încerci să coagulezi o altă majoritate parlamentară, formată din parlamentari responsabili, care să dea un guvern competent pentru ţară, în următorii doi ani? Nimic din toate acestea. Iohannis, prin gura adjunctului său, ne transmite că, în cazul în care ar ajunge preşedinte, îl va menţine pe Victor Ponta premier, chiar dacă acesta va duce ţara până în 2016 în situaţia în care a lăsat-o şi Tăriceanu în 2009", a subliniat Ştefan Vlaston.

Dar invers? Refacerea USL

"Aici devine şi mai interesantă declaraţia. Dacă Ponta va câştiga preşedinţia, Iohannis este dispus să coopereze cu Ponta, în calitate de premier numit de acesta, care nu oboseşte declarând că va numi un premier de la alt partid, nu de la PSD. Cam aici suntem cu planurile celor doi, Ponta şi Iohannis. Indiferent de cine va câştiga preşedinţie, dintre cei doi, USL se va reface, patronat de data aceasta nu de Antonescu şi Ponta, ci de Iohannis şi Ponta", a menţionat vicepreşedintele PMP.

Vlaston susţine că primul obiectiv al "USL-2.0" va fi reîncălecarea justiţiei, spre marea uşurare a penalilor din cele două partide, care aud zornăit de cătuşe mai în fiecare dimineaţă.

"Cum, zic aceştia, în ţara noastră, cu Ponta şi Iohannis la conducere, noi să înfundăm puşcăriile, după ce am cotizat la partide sume impresionante? Dacă cuplul Ponta-Iohannis nu va reacţiona pozitiv la astfel de semnale, atunci baronii şi penalii vor trece la represalii. Moţiune de cenzură pentru premier, oricare ar fi acesta, şi suspendarea preşedintelui, beneficiind de cvorumul de 30% pentru demiterea acestuia", a continuat Vlaston.

Pasul doi, după anihilarea independenţei justiţiei, ar fi, în opinia vicepreşedintelui PMP, racordarea la conductele cu bani publici, prin contracte şi licitaţii trucate, fără frica de DNA, SRI şi alte instituţii puternice ale statului. Repolitizarea tuturor instituţiilor, de la cea mai mică până la cea mai importantă, cu funcţiile de conducere împărţite "frăţeşte", după algoritm.

''Şi eu sper ca acest scenariu apocaliptic să nu se adeverească. Din păcate, urmărind de prea mult timp scena politică românească, îmi dau seama că are şanse foarte mari să devină realitate, după alegerile prezidenţiale", a concluzionat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne