Voiculescu fură ca în codru şi Antena 3 se pretinde "frate" cu românul

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Susţinând sus şi tare că fondatorul trustului Intact este o victimă a "războiului cu Traian Băsescu" şi că libertatea lor de exprimare este afectată grav, având în vedere că justiţia vrea "să confişte" sediul Antenei 3, vedetele televiziunii lui Dan "Felix" Voiculescu le cer românilor să iasă în această seară "în stradă", la o "Plimbare a libertăţii" lângă Palatul Cotroceni.

Postul TV a conceput chiar un mic "promo" pentru protest. Erijându-se în apărători ai românilor, cărora, de fapt şeful lor le-a furat 60 de milioane de euro, prejudiciu în dosarul ICA, vedetele lui Voiculescu acuză că "Antena 3 e confiscată, victimă a unui abuz uriaş."

Afirmaţia este eminamente falsă. Pe lângă faptul că Dan Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru fapte de corupţie, nu pentru vreun act de dizidenţă contra lui Băsescu, şi este absolut firesc ca prejudiciul pe care l-a cauzat statului să fie recuperat punându-se sechestru pe bunurile infractorului, clădirea în care funcţionează Antena nici măcar nu e proprietatea respectivei televiziuni, ci a GRIVCO, compania fanion a fondatorului trustului Intact.

Mai mult, jurnaliştii nu vor fi evacuaţi din sediul unde funcţionează în prezent ci doar vor trebui să plătească chirie statului, a explicat pentru Evz fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţeanu: bunurile, inclusiv clădirea în care funcţiona Antena 3, vor trece în proprietatea statului şi postul TV va trebui să plătească chirie statului. Schimbarea proprietarului clădirii nu înseamnă a priori confiscarea televiziunii şi nici evacuarea chiriaşilor. ”Se plăteşte chirie, asta nu înseamnă că vor fi evacuaţi. Este o minciună şi o manipulare. Bunurile au fost obţinute ilegal”, a spus fostul ministru.

”S-a pus sechestru pe bunuri şi s-au blocat conturi pentru că trebuie recuperat prejudiciul, pentru asigurarea recuperării prejudiciului. Sechestrul s-a extins şi la alţi membri ai familiei Voiculescu pentru că s-au cedat nişte acţiuni, iar bunurile respective au legătură cu ICA. Dacă Dan Voiculescu depune mâine banii, sechestrul va fi ridicat”, a mai spus Gheorghe Ialomiţeanu.

Dacă o să vină nişte oameni răi după tine cine o să te apere? Eu o să te apăr, Frăţioare! Dar dacă oamenii răi vin după mine şi după Gâdea, cine o să ne apere?

În consecinţă, oricât se plâng vedetele postului TV că sunt victime colaterale a aşa-zisului război Voiculescu-Băsescu, măsura punerii sechestrului pe parte din averea lui Voiculescu (care este estimată la cel puţin dublu faţă de prejudiciul în dosarul ICA) nu are de a face cu jurnaliştii Antenei 3 şi nici cu libertatea de exprimare ci vizează efectiv recuperarea prejudiciului produs statului român.

Şi dacă tot a sărit premierul Ponta în apărarea jurnaliştilor Antena 3, declarând că va face tot ce ţine de el pentru ca aceştia să-şi "poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la liberă exprimare şi independenţa presei", exprimându-şi 'convingerea' că "o ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă", merită menţionat că, în promo-ul lor pentru "Plimbarea libertăţii", vedetele postului Antena 3 şi-au arogat "dreptul constituţional" de a asimila justiţia şi DNA-ul "oamenilor răi".

"Dacă o să vină nişte oameni răi după tine cine o să te apere? Eu o să te apăr, Frăţioare! Dar dacă oamenii răi vin după mine şi după Gâdea, cine o să ne apere?" se încheie 'apoteotic' 'clipul' prin care Antena 3 îşi invită "frăţiorii" să manifesteze la Cotroceni, de dragul lui Voiculescu, care a privat statul de o sumă suficientă renovării câtorva spitale sau construirii de grădiniţe şi şcoli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne