Zgonea dă "din casă"? Corina Creţu felicitată pentru portofoliul de Comisar pentru Politici Regionale

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a felicitat-o pe Corina Creţu, în avans, pentru ocuparea funcţiei de Comisar pentru Politici Regionale în Comisia Europeană.

"Felicitări Corinei Creţu! Ea va ocupa funcţia de comisar pentru Politici regionale în Comisia Europeană. E unul dintre cele mai importante portofolii, reprezentând reuşita şi recunoaşterea României la nivel european!", a scris Zgonea pe pagina sa de Facebook, potrivit Mediafax.

Anunţul lui Valeriu Zgonea survine înainte ca preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să fi făcut publică distribuirea portofoliilor către comisarii europeni a căror listă a fost publicată vineri. Acest lucru este aşteptat în a doua jumătate a săptămânii următoare.

În etapa următoare, Parlamentul European va trebui să îşi exprime acordul pentru întregul Colegiu al Comisarului, inclusiv Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate. Acest acord este precedat de audierea comisarilor desemnaţi în comisii. După aprobarea Parlamentului European, Consiliul European numeşte oficial Comisia, acesta fiind momentul în care felicitările pot începe să curgă.

Reamintim că, luni seara, după numeroase polemici între premier şi opoziţie, care a acuzat sabotarea candidaturii lui Dacian Cioloş şi neimplicarea premierului în obţinerea unui portofoliu important pentru România, preşedintele Băsescu a anunţat că europarlamentarul PSD Corina Creţu "va avea un portofoliu cu care nu o să ne fie ruşine."

Anterior acestui anunţ al preşedintelui, Ponta se lăudase în spaţiul public că ar fi negociat pentru România „cel mai important portofoliu din Comisia Europeană”, cel al Politicii Regionale. O zi mai târziu însă, site-ul Euractiv a prezentat o variantă de lucru a organigramei din care reieşea că României i-ar reveni portofoliul de Ajutor Umanitar, unul secundar în CE. În conferinţa de presă de ieri, preşedintele a anunţat că documentul respectiv a fost o glumă a celor de la Bruxelles, care s-au amuzat pe seama "negocierilor complicate" ale lui Ponta.

Felicitările de pe pagina de Facebook a lui Valeriu Zgonea au dispărut după publicarea ştirii de către Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne