Ziua 103. "Încă se mai poate, mai avem o şansă să nu ne întoarcem la "normalitatea" de dinainte!"

Protestatarii #rezist au revenit la Guvern, pentru a 103-a zi de la adoptarea OUG 13, nemulţumiţi că politicienii se arată în continuare surzi la "dorinţa oamenilor de a avea o administraţie curată, corectă şi eficientă."
Protest
Protest (The Epoch Times Romania)

În Piaţa Victoriei din Bucureşti, lanternele şi luminile telefoanelor mobile ale protestatarilor #rezist au strălucit din nou în noapte, semn că oamenii nu renunţă la dorinţa lor de a trăi într-o ţară condusă de politicieni cinstiţi.

Protest
Protest (The Epoch Times Romania)

Rămaşi câteva zeci care revin seară de seară lângă Guvern, cetăţenii - care, reamintim, au fost câteva sute de mii în punctul culminant al protestelor stârnite de adoptarea OUG 13 - continuă să ceară demisia celor care, "noaptea, ca hoţii", au mutilat Codurile penale în favoarea corupţilor şi, nu în ultimul rând, cer să trăiască într-un stat de drept unde politicienii să muncească pentru oameni, nu pentru mici grupuri de interese.

Protest
Protest (The Epoch Times Romania)

"Voi continua să revin aici câtă vreme situaţia nu se schimbă în mod relevant. Iar motivaţiile mele se intensifică cu fiecare zi care trece. Pe de-o parte mă motivează tot mai tare politicienii care sunt la putere. Cred că nicio altă generaţie de politicieni nu a avut parte de un mesaj mai susţinut, mai clar şi mai amplu, despre dorinţa oamenilor de a avea o administraţie curată, corectă şi eficientă. Iar aceşti politicieni parcă se încăpăţânează să ignore cu indolenţă şi cinism un asemenea mesaj. Ceea ce ne face şi pe noi să insistăm şi să le rezistăm.

Pe de altă parte, văzând zi de zi ce fel de oameni şi cu ce crezuri revin aici nerenunţând să susţină aceleaşi idei şi principii, motivaţia mea de a le fi alături se întăreşte tot mai mult. Resimt unele întâlniri cu cei de aici ca pe o ocazie excepţională. De la începutul protestelor până acum nu am ajuns să mă obişnuiesc cu bucuria de a vedea că cei care credem că se poate şi la noi ca în ţările civilizate suntem mai mulţi decât credeam sau ştiam.

Protest
Protest (The Epoch Times Romania)

Şi nu doar că ştim asta, dar ne mai şi întâlnim şi nu renunţăm să facem ceva, ce putem noi, pentru ideile în care credem. Când mă apropii de locul din Piaţa Victoriei şi îi văd de mai departe pe oamenii adunaţi împreună, parcă simt o uşurare, zâmbesc şi-mi zic: "Hai că e bine, suntem tot aici. Nu s-a stins, încă se mai poate, mai avem o şansă să nu ne întoarcem resemnaţi la "normalitatea" de dinainte!", transmite un protestatar.

La rândul său, o protestatară transmite şi ea că rezistenţa este o datorie civică până la restabilirea ierarhiilor valorice în societate, până ce în fruntea ţării se vor regăsi valorile.

Protest
Protest (The Epoch Times Romania)

"Nu s-a schimbat nimic fundamental în sistemul politic. Aceiaşi oameni sunt în fruntea ţării şi se revendică ca fiind "aleşi". Dar unde este reprezentativitatea? Personal, nu mă recunosc în atitudinea şi acţiunile politicienilor. Atâta timp cât vor fi preocupaţi de dezincriminarea hoţiei şi abuzului în serviciu, este o datorie civică să "rezist". Până la restabilirea ierarhiei valorice, în care valorile să se găsească în fruntea ţării, dând exemplu de probitate morală şi integritate, iar infractorii în puşcării, voi ieşi în stradă, ca semnal că suntem treji şi conştienţi de ceea ce se întâmplă. Rezist cât va fi nevoie pentru restabilirea normalităţii", transmite protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne