Ziua 113. "Piesă cu piesă, ca un puzzle, se reface OUG 13. Astăzi este o altă marţi neagră!"

Protestatarii #rezist au ieşit din nou în stradă, pentru a 113-a seară consecutiv, revoltaţi că legea graţierii a fost adoptată tacit de Senat.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

Au trecut 113 zile de la adoptarea, noaptea ca hoţii, a OUG 13, demers ce a scos în stradă sute de mii de români. De atunci, în Piaţa Victoriei din Capitală, precum şi în alte oraşe ale ţării s-a protestat non-stop contra legiferării hoţiei, contra nesfârşitelor tentative ale politicienilor de a graţia corupţi. Cu toate acestea, astăzi, controversata lege a graţierii a fost adoptată tacit de Senat, ceea ce i-a determinat pe protestatari să se adune atât în faţa clădirii Parlamentului cât şi în "epicentrul" protestelor, Piaţa Victoriei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Mobilizaţi de Corupţia Ucide, zeci de protestatari au venit în faţa Senatului, unde şi-au manifestat nemulţumirea faţă de faptul că Puterea nu renunţă la încercările de a-şi elibera corupţii în timp ce alte câteva zeci au protestat lângă Guvern. După ora 21, protestatarii de la Senat s-au îndreptat şi ei spre Piaţa Victoriei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

"Astăzi este cea de a 113 - a zi în care ies în stradă şi mă simt ca în 31 ianuarie când am ieşit noaptea din cauza OUG 13. Singura diferenţă este că astăzi este cald, suntem aproape de vară, atunci eram în plină iarnă. Cum să nu ies şi să nu strig de disperare când astăzi, aşa ziua ca mafioţii, nu noaptea ca hoţii, Senatul a adoptat legea graţierii în varianta lui Iordache?

Piesă cu piesă, ca un puzzle, se reface OUG 13 încet, aşa, pe şest, iar lumea văd că nu reacţionează, cu excepţia noastră, a celor care de 113 zile ieşim în continuare. Astăzi este o altă marţi neagră, cauza fiind exact aceeaşi - penalii şi corupţii să iasă mai repede din puşcărie sau să nu între deloc. Pentru Dumnezeu, unde s-a mai văzut o ţară şi nici măcar nu zic una europeană neapărat în care şeful Camerei Senatului să fie inculpat într-un dosar, şeful Camerei Deputaţilor să fie infractor cu acte în regulă, condamnat penal, un fost prim ministru să fi fost puşcăriaş şi un fost preşedinte să fie cercetat?... Nici în cea mai coruptă ţară din Africa nu s-a pomenit aşa ceva! Eu nu vreau să mai permitem aşa ceva, de aceea ieşim în stradă şi vom ieşi în continuare până când hoţii şi corupţii vor primi ceea ce merită", a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În asentiment cu ea, altă tânără protestatară se declară exasperată de faptul că politicienii tot împing legea graţierii spre adoptare şi reaminteşte că suntem o ţară în care şefii celor două Camere ale Parlamentului sunt trimişi în judecată în dosare penale.

"Protestez şi în ziua 113 din aceleaşi motive clare pe care le-am susţinut şi pe 18 ianuarie, când am ieşit în stradă prima dată: fără condamnaţi penal în funcţii şi fără graţiere, sub nicio formă! Ei încă nu au înţeles asta şi tot "împing" legea graţierii spre adoptare!

Noi am spus clar: NU!!! Iar "NU" pentru ei are mai multe valenţe aparent, dacă astăzi legea graţierii a trecut tacit de Senat! Va merge în Camera Deputaţilor şi probabil o vor aduce în forma dorită de Dragnea, vechea OUG 13! Deci, după atâtea luni, tot acolo suntem! Ei sunt tot disperaţi după libertatea lor, iar noi disperaţi după democraţie şi o ţară fără penali la conducere!

Azi, la ÎCCJ, au avut termen şi Dragnea şi Tăriceanu! Nu e normal să ne conducă nişte condamnaţi penal sau unii cu dosare penale în curs de judecare! Ce încredere să ai în ei? Cum pot eu crede că ei vor face ceva pentru ţară, când ei sunt nişte hoţi? Cum mai pot eu crede că ţara e pe mâini bune? Când poporul le-a transmis clar că nu vrem graţiere, ei au continuat cu demersurile pentru "albirea" infractorilor! Aşadar, ei nu sunt de bună credinţă, nu sunt în slujba poporului! Ei dau legi pentru ei, încălcând orice normă de logică şi bun simţ. Domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, NU ÎNSEAMNA NU!! Asta le voi transmite şi astăzi în Piaţă: oricât veţi încerca, tot nu veţi scăpa de închisoare!", transmite tânăra.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

La rândul său, o altă protestatară # rezist îi îndeamnă pe români să nu rămână pasivi în faţa legiferării hoţiei.

"Dragi români, aveţi dreptul de a fi informaţi - folosiţi-l! Aveţi dreptul de a vă alege conducătorii - folosiţi-l! Aveţi dreptul de a protesta atunci când aleşii conduc spre folosul personal şi de grup, în loc să lucreze în folosul cetăţenilor ţării - folosiţi-l! Astăzi sunteţi informaţi că aleşii legiferează corupţia şi hoţia. Folosiţi-vă dreptul de a protesta pentru înlăturarea acestor legi strâmbe şi a celor ce le adoptă! Să protestăm împreună împotriva celui mai corupt guvern din istoria României! #INSIST", spune protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Tot despre graţiere vorbeşte şi un alt protestatar, despre graţiere şi despre lipsa tot mai acută de încredere în politicieni.

"Lipsa tot mai acută de încredere în politicienii care sunt la putere ni se confirmă zi după zi. Am aflat că ei merg înainte cu legea graţierii, de data asta pe cale tacită. Nu o să mai cred că e vorba de vreo scăpare, incompetenţă ori problemă de comunicare sau cine ştie ce mai sunt în stare să declare. Merg înainte cu graţierea? Mergem şi noi peste ei. Ei insistă să îi ajute pe cei certaţi cu legea? O să insistăm şi noi să înţeleagă ce vrem şi că nu ne lăsăm păcăliţi. Vor trebui să audă de la noi că nu mai acceptăm să îşi facă mendrele, până când se vor purta că şi cum ar fi înţeles asta", declară protestatarul.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne