Ziua 137. "Politicienii noştri sunt ca cei care practică „alba-neagra” prin târguri. Poate doar că poartă costum"

În timp ce Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu se războiesc acuzându-se unul pe celălalt de toate relele pământului, protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei pentru a cere plecarea premierului, precum şi a tuturor "penalilor" şi corupţilor din demnităţile publice.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Imnul României şi scandarea "Demisia!" au răsunat din nou lângă clădirea Guvernului unde, pe 31 ianuarie, se adopta, "noaptea, ca hoţii", OUG 13. După luni de zile de proteste, cetăţenii au acum satisfacţia să vadă cum PSD se autosabotează şi cum liderul său, Liviu Dragnea, le livrează cu mâna lui ceea ce au cerut, şi anume, plecarea guvernanţilor ce au semnat pentru mutilarea Codurilor Penale în favoarea corupţilor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ceea ce se întâmplă nu este însă suficient, consideră protestatarii, care cer ca toţi cei ce îşi bat joc de cetăţeni să plece de la putere. De asemenea, cei prezenţi în Piaţă, oameni care de luni de zile militează pentru ca România să devină un stat condus de politicieni cinstiţi şi oneşti, se declară dezamăgiţi că unele voci (atât în mass-media cât şi pe Facebook) i-au acuzat că ţin părţi în conflictul dintre Dragnea şi Grindeanu.

"Acum mi se pare mai important ca niciodată să ieşim în stradă şi să ne continuăm protestele când apar voci care încep să spună că noi cei din Piaţa îl susţinem pe Grindeanu sau chiar că protestele ar fi de fapt pro Dragnea. Dacă, după cele 137 de zile în care tot ieşim zi de zi în stradă cineva mai are o îndoială în ceea ce priveşte cauza este trist, extrem de trist. Sigur, mie personal, recunosc, chiar îmi place canibalizarea asta dintre Grindeanu si Dragnea, dar nu mă convinge. Nu înţeleg de ce după 6 luni de guvernare premierul iese la rampă să toarne tot ce ştie, când nu este nimic nou, a ştiut de la bun început în ce se bagă şi s-a complăcut în această situaţie.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Una era dacă atunci când eram în stradă zeci de mii, chiar sute de mii de oameni, avea atitudinea de zilele astea. Atunci probabil că îl susţineam. Acum nu avem cum să-l mai susţinem, este exclus. Dar dacă cineva îşi imaginează că nesusţinându-l pe Grindeanu îl susţinem de Dragnea, asta este cea mai mare aberaţie pa care am auzit-o. Ieşitul nostru în stradă este tot împotriva corupţiei, minciunii, hoţiei, incompetenţei, infracţionalităţii din Parlament, împotriva legii graţierii. Nimic nu v-a schimba asta", declară o protestatară.

La rândul său, un tânăr spune şi el că revine în Piaţă pentru schimbarea clasei politice, garantarea independenţei justiţiei şi a statului de drept.

"Este totul o bătaie de joc. Guvernanţii îşi bat joc de noi şi îşi urmăresc în continuare obiectivele de „albire” a penalilor. De şase luni ţara asta nu este guvernată. Au câştigat alegerile cu un program fantasmagoric, despre care ştiau de la început că este imposibil de realizat. Au minţit şi mint în continuare. Iar acum, duc lupte interne în partid pentru putere. Nu pentru noi, nu pentru justiţie!", susţine protestatarul.

În opinia manifestantului, este evident că Dragnea vrea să instituie prin ordonanţă de urgenţă pragul la abuzul în serviciu, pentru că se apropie data sentinţei în procesul său, aşa că îşi exprimă bucuria că Grindeanu nu i-a făcut jocul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Dar de aici până la a-l susţine pe Grindeanu este cale lungă. Grindeanu este cel care şi-a dat girul pentru OUG 13 şi pentru alte măsuri luate în interesul lor. Acum este totul o luptă pentru putere şi şantaj. Ei se răfuiesc între ei, în timp ce pe nimeni nu interesează de autostrăzi, spitale, investiţii, dezvoltarea ţării. Chiar şi cel mai recent episod, de astăzi, unde secretarul general al Guvernului refuză să contrasemneze propria-i demitere ne arată la ce se reduce politica lor. La joculeţe meschine ce au ca scop exclusiv împărţirea puterii, a zonelor de influenţă, a banilor.

Politicienii noştri nu se diferenţiază cu nimic de cei care practică „alba-neagra” prin târguri. Poate doar că poartă costum. Dar nu asta vrem pentru ţară. Vorbim totuşi de guvernarea unui stat membru al Uniunii Europene. Nu vorbim despre o scară de bloc. Vrem să ne dezvoltăm, să avem o viaţă mai bună, vrem să dispară toţi meschinii ăştia şi să vină în locul lor nişte profesionişti. Dacă nici acum cei care au votat PSD şi ALDE nu au înţeles ce au votat, atunci este trist... Voi continua să vin alături de ceilalţi care mai suntem aici, în Piaţă, pentru o Românie a bunului simţ!", conchide protestatarul.