Ziua 142. "Cerem demisia întregului "cartel" Dragnea-Tăriceanu-Grindeanu - Ponta"

Protestatarii au revenit, pentru a 142-a seară consecutiv, în Piaţa Victoriei, lângă guvernul din care cei ce au semnat pentru adoptarea OUG 13 urmează să plece, alungaţi de propriul partid şi de Liviu Dragnea, considerat de mulţi drept unul dintre principalii beneficiari ai tentativei de modificare a Codului Penal.
Protest
Protest (Epoch Times)

Scandarea "Demisia!" a răsunat în faţa unui Guvern lăsat finalmente fără premier de liderul PSD Liviu Dragnea, care a reuşit in extremis să treacă moţiunea de cenzură. Pentru protestatarii care de 142 de zile ies neîncetat în stradă, plecarea lui Sorin Grindeanu nu este însă suficientă: toţi cei care au aruncat ţara în haos iniţial pe 31 ianuarie şi ulterior odată cu moţiunea de cenzură trebuie să plece.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Asistăm zilele acestea la un circ ieftin, la care nici măcar nu am cerut bilet. Dragnea şi-a jucat ultima carte în jocul lui de-a puterea. Totul este pe viaţă şi pe moarte! Trebuie să citim în disperarea lui instinctul de supravieţuire. De 142 zile suntem în stradă şi cerem demisia întregului "cartel" Dragnea-Tăriceanu-Grindeanu - (şi mai nou şi) Ponta. One step at a time! Mingea tocmai a început să se rostogolească! #rezistmaimultdecatdragnea", transmite o protestatară.

Un alt protestatar reaminteşte şi el că PSD culege ceea ce a semănat şi că cei din Piaţă vor continua să fie cu ochii pe cei aflaţi la putere.

"Pentru mine e ceva de bine în faptul că încă cineva din spatele OUG 13 nu a avut succes azi. Unul dintre motivele pentru care am continuat să venim în Piaţa Victoriei era plecarea lui Grindeanu, cel care a trimis OUG 13 la Monitorul Oficial.

Protest
Protest (Epoch Times)

E adevărat că celălat, pe care îl credem autorul real sau de facto al OUG 13 şi al celorlalte demersuri de legalizare a scăpării corupţilor, Dragnea, poate are azi impresia că a obţinut o victorie. Fiindcă poate consideră că trecerea la limita a celei mai ciudate moţiuni de cenzură este vreo reuşită ori vreo confirmare a autorităţii. Noi îi vedem din ce în ce mai nesiguri, îi vedem bâjbâind încurcaţi şi stresaţi. Cred că încep să culeagă roadele a ceea ce au semănat. Noi vom rămâne cu ochii pe ei în continuare. Ne interesează să se facă treaba, corect şi performant, nu jocurile lor de-a influenţa", susţine unul dintre tinerii care revin frecvent în Piaţă.

La rândul său, un alt protestatar a anunţat că vor continua să iasă în stradă până când politicienii puterii "vor renunţa la aceste acţiuni de distrugere a ţării".

Protest
Protest (Epoch Times)

"Mişcările din PSD sunt departe de a se fi terminat. Aceşti trădători de ţară şi consumatori de bani publici au impresia că Poporul îi mai suportă sau că le mai acceptă hoţiile. Noi, rezistenţii, ne dezicem de aceşti infractori şi îi anunţăm pentru a "n" oară în a 142-a zi că vom protesta până vor renunţa la aceste acţiuni de distrugere a ţării. Români de pretutindeni, trebuie să monitorizăm şi să-i taxăm la următoarele alegeri, fie că sunt anticipate, fie că sunt în 2020", a precizat alt manifestant.