Ziua 60: "Stăm aici ca să-i păzim şi să ne păzim ţara, statornici şi luminoşi!"

Scandarea Demisia a răsunat pentru a 60-a seară consecutiv în faţa clădirii unde Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 13.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Câteva zeci de protestatari #rezist au revenit lângă Guvern în seara 60 a protestului maraton declanşat de adoptarea "noaptea, ca hoţii", a OUG 13; la ora 21, conform tradiţiei instaurate în Piaţă, au aprins luminile telefoanelor mobile şi lanternele şi au cântat imnul, după care au scandat, îndelung, "Demisia."

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Deloc demotivaţi de refuzul Guvernului de a demisiona şi de atitudinea politicienilor la putere care se prefac, spun protestatarii, că nu-i aud pe cei din Stradă, oamenii revin seară de seară la protest, dornici de o schimbare reală. Pentru mulţi, OUG 13 a fost doar picătura care a umplut un pahar mult prea plin, umplut timp de 27 de ani (sau pentru unii chiar de dinainte). Paharul, în care s-au strâns nemulţumirile legate de starea spitalelor, de dezastrul din educaţie, de lipsa infrastructurii, de faptul că economia a fost jefuită sistematic, a dat pe dinafară în momentul adoptării OUG 13, iar de atunci protestatarii nu mai sunt dispuşi să facă pasul în spate.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Gradul de toleranţă a ajuns şi a depăşit nivelul maxim (...) Mi-am epuizat toate rezervele de toleranţă pentru guvernanţii noştri, pentru parlamentarii noştri, pentru pseudo-oamenii de afaceri proveniţi tot din rândurile lor care au distrus ţara asta de mult mai mult de 27 de ani. Şi pentru că nu mai vreau să fie generaţii de sacrificiu, eu fac parte din acea generaţie de sacrificiu, am continuat să ne sacrificăm sperând ca la un moment dat să fie bine şi aici, cu toate piedicile inerente, cu toate hopurile, cu toată munca grea. (...) Îmi doresc să existe corectitudine, competenţă, transparenţă, guvernare pentru popor şi în numele poporului, să fie elaborate şi puse în aplicare legi corecte, legi care să fie respectate de absolut toţi", a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Să cadă – n-aş vrea să spun PSD, că sunt din toată clasa politică - să schimbe sistemul, câte un pic, nu o să putem să-l schimbăm de tot, dar măcar să luăm câte o pietricică de la baza acestui sistem care ne-a adus în stradă, că noi am ieşit în stradă că s-a umplut paharul, dintr-o picătură. Dar până s-a umplut paharul 27 de ani i-am tot plimbat, ăla a zis că celălalt, celălalt a zis că greaua moştenire şi tot aşa. Şi ăsta e adevărul, noi ştim şi ei ştiu!", a adăugat un alt protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Dincolo de nemulţumirile adunate timp de decenii, protestele sunt însă despre libertate şi speranţă, speranţa că binele va învinge răul, sub orice formă, explică o altă protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Stăm aici ca să-i păzim şi să ne păzim ţara, statornici şi luminoşi, că nu degeaba luminăm în fiecare seară. Chiar am fugit astă seară să ajung înainte de imn că este momentul nostru de coagulare a forţelor sufleteşti în jurul punctului luminos din telefonul mobil şi cred că asta ne ţine împreună. Şi mai departe de toate e o chestiune de libertate. Vin pentru libertate aici, ca să menţin libertatea fragilă de acum. Nu am obosit, pentru că fac cu toată inima, cu tot ce sunt şi cu toată credinţa că, până la urmă, dacă reducem la scară, binele va învinge răul sub orice formă", spune o tânără.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne