Epoch Times România

ANAF a blocat conturile RATB şi TVR. Urmează şi alţi mari datornici

ANAF la Vama  Veche, 1 mai 2015.
ANAF la Vama  Veche, 1 mai 2015. (Andi Laslau)
Loredana Diacu
21.07.2015

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a poprit conturile Televiziunii Române şi Regiei Autonome de Transporturi Bucureşti, ca urmare a datoriilor pe care aceste companii le au la bugetul de stat, reiese dintr-un comunicat de presă remis marţi de agenţie.

"În urma inventarierii creanţelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR şi RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor", se arată în comunicatul citat.

RATB pentru o datorie de 250 milioane lei la bugetul de stat, în timp ce Societatea Română de Televiziune avea de plată, la sfârşitul anului 2014, 440 de milioane de lei la bugetul de stat şi nu şi-a respectat angajamentul luat prin memorandumul semnat în 2012.

La sfârşitul anului 2014, reprezentanţi TVR susţineau că televiziunea are datorii de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Pe de altă parte, potrivit digi24.ro, Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, declara, pe 8 decembrie 2014, că situaţia de la TVR este disperată, televiziunea publică având penalităţi la fisc de aproximativ 9 milioane de euro pe an.

ANAF avertizează că, în perioada următoare, va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care au datorii la stat, în funcţie de vechimea arieratelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor