Conflictul din Transnistria poate fi soluţionat în lunile care urmează - preşedintele APCE

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon.
Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon. (FREDERICK FLORIN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.04.2012

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon, a declarat, luni, că problema transnistreană poate fi rezolvată în câteva luni dacă va exista voinţă politică din partea ambelor părţi, relatează Unimedia.

”Chiar dacă Consiliul Europei nu face parte din formatul 5+2, rezolvarea acestui conflict îngheţat este în interesul nostru. Vom face tot posibilul ca întâlnirea ambelor părţi să aibă loc pentru a veni cu propuneri practice pentru rezolvarea conflictului. Consiliul Europei este gata să ajute. Ca oameni inteligenţi încercăm sa găsim soluţii practice”, a precizat Mignon.

Preşedintele APCE a explicat că întâlnirea sa cu liderul regiunii transnistrene Evgheni Şevciuk a fost una productivă. ”Soluţia cu privire la reglementarea conflictului transnistrean trebuie să vină de la moldoveni, fiindcă şi cei din Transnistria sunt moldoveni. În cadrul acestor zile voi întâlni delegaţia rusă şi voi ridica această întrebare. Am promis ca voi reveni în Moldova cu o delegaţie mai reprezentativă a Consiliului Europei şi, dacă există un conflict, eu sunt optimist şi spun că ar trebui să se rezolve în lunile ce urmează”, a subliniat Mignon.

Adunarea Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) are loc în Strasbourg în perioada 23-27 aprilie 2012. Marţi urmează să ţină un discurs atât reprezentanţii delegaţiei moldoveneşti din AIE, cât şi cei din opoziţie - Vladimir Voronin şi Grigore Petrenco.

La începutul lunii aprilie, Jean-Claude Mignon a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova. Oficialul s-a întâlnit cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Vlad Filat, cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, precum şi cu conducerea administraţiei din stânga Nistrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor