Grupul Ion Ţiriac a cumpărat 5% din afacerea anului în România

Fostul tenisman Ion Ţiriac.
Fostul tenisman Ion Ţiriac. (Epoch Times România)
Ana Ion
15.07.2023

Fiul lui Ion Tiriac, Ion Ion Ţiriac, a anunţat că a achiziţionat 5% din pachetul de acţiuni listat de Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti, relatează Libertatea.

Compania în care statul român este acţionar majoritar este responsabilă cu peste 30% din producţia de energie electrică din România şi a fost a treia listare ca valoare la nivel mondial: conform ZF, Kenvue din SUA (3,4 mld. euro) şi Adnoc Gas din Emirate (2,3 mld. euro) sunt singurele listări din 2023 mai mari la nivelul burselor mondiale.

Hidroelectrica este evaluată la peste 10 miliarde de euro şi a început să fie tranzacţionată la BVB pe 12 iulie. Preţul unui acţiuni la ora actuală este de circa 110 lei.

„Este o investiţie pe termen lung pentru noi şi sper să fie doar un început. Este perla României. Greu, dacă nu imposibil, să găseşti ceva mai bun în Europa în acest moment! Însă investim mult în toate regiunile geografice de peste 30 de ani. Este adevărat însă că, în România, ne interesează pe termen lung să facem parte din această companie.

Cu o producţie de peste 60% din nevoia românilor, şi la hidro poate fi zi, noapte, ploaie vânt sau linişte, apa curge 24 din 24, 365 de zile pe an. Iar randamentul, din punct de vedere economic, este şi va fi uriaş mulţi ani de acum înainte. Consumul de curent creşte vertiginos, an de an şi cu electrificarea din ultimii ani şi planul 2030 am putea, ca ţară, să fim extrem de importanţi regional”, a explicat Ion Ţiriac Jr, citat de Aleph News.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor