Guvernul va modifica din nou Legea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii

” Mediafax Talks about SMEs 6 ”
” Mediafax Talks about SMEs 6 ” (Epoch Times România)

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Anca Laura Ionescu, a anunţat, în cadrul celei de-a şasea conferinţe “Mediafax Talks about SMEs”, organizată marţi la un hotel din Capitală, că legea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii va fi din nou modificată.

Anca Laura Ionescu a adăugat că proiectul de lege este într-un stadiu avansat de realizare, iar în termen de o lună şi jumătate va fi trimis spre avizare Executivului.

"Avem în vedere o nouă lege pentru IMM-uri, în care să transpunem legislaţia europeană, dar şi noile direcţii din planul de guvernare. Modificarea este într-un stadiu avansat de prelucrare şi estimăm că va fi dată spre avizare într-o lună jumătate", a afirmat Anca Laura Ionescu, în cadrul conferinţei de presă organizată de Mediafax în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

Secretarul de stat a mai precizat că Ministerul Economiei va lucra împreună cu Ministerul Justiţiei şi cu Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă pentru a modifica şi legislaţia în domeniul insolvenţei.

Potrivit reprezentantului Ministerului Economiei, pentru acest an instituţia are cinci priorităţi majore pentru acest an pentru microîntreprinderile din România, precum îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la pieţele externe, îmbunătăţirea accesului la finanţare şi încurajarea spiritului inovator şi creşterea competitivităţii.

Programul de susţinere a IMM-urilor, “Mihail Kogălniceanu” va fi şi el continuat şi îmbunătăţit în acest an prin creşterea plafonului garanţiilor şi prin subvenţionarea integrală a dobânzii. De asemenea, este an derulare şi programul care susţine înfiinţarea de IMM-uri de către tinerii antreprenori, care are o finanţare prin care sprijină 550 de microîntreprinderi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie