Ioan Niculae vrea să fie liber. Instanţa decide azi asupra cererii de eliberare condiţionată

Ioan Niculae, patronul INTERAGRO.
Ioan Niculae, patronul INTERAGRO. (Facebook)
Loredana Diacu
20.08.2015

Ajuns după gratii, cel mai bogat român, Ioan Niculae, tânjeşte după aerul libertăţii. În consecinţă, afaceristul a depus o cerere de eliberare condiţionată la Judecătoria Găeşti, care va lua joi o decizie, relatează stiritvr.ro

Potrivit sursei citate, Niculae şi-a formulat cererea după ce, asemenea unor "iluştri" (foşti) colegi, precum Adrian Năstase, Gigi Becali etc. şi-a descoperit veleităţi de scriitor, concretizate în două cărţi.

Ioan Niculae a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", legat de finanţarea campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană. În acelaşi dosar, a fost trimis după gratii pentru trei ani şi fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Recent, în timp ce Niculae era închis, procurorii DNA au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţe şi sedii ale firmelor acestuia, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi economice - evaziune fiscală şi spălare de bani - comise în perioada 2008 - 2009. Prejudiciul în acest dosar a depăşit două milioane de euro.

Ioan Niculae este suspectat de anchetatorii DNA că ar fi cumpărat fictiv, prin societatea Interagro, servicii de promovare în presa scrisă, machete şi materiale publicitare, în valoare de zece milioane de euro, care nu au fost executate vreodată de prestatorul Libarom Agri.

Dosarul care l-a făcut însă cu adevărat celebru pe Niculae este "gaze ieftine pentru Niculae", dosar în care doi foşti miniştri ai economiei au fost acuzaţi de subminarea economiei naţionale. Cu sprijinul celor doi miniştri, societatea lui Niculae, SC INTERAGRO SA, a cumpărat gaze foarte ieftine de la unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 130 milioane USD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor